Hava Durumu

Tüm dünya buna kilitlendi! Trump: Çekilme zamanı geldi

ABD Başkanı Donald Trump, "ABD'nin sonu olmayan bu saçma savaşlardan çekilme zamanı geldi. DAEŞ'le Türkiye, Suriye, İran, Rusya ve Kürtler ilgilenmeli. Kürtler bizimle birlikte savaştı ama bunu yapmaları için onlara muazzam para ödendi, donanım verildi" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2019 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2019 15:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Tüm dünya buna kilitlendi! Trump: Çekilme zamanı geldi

ABD'nin askerlerini Suriye'nin kuzeyinde Türkiye sınırından çekmesiyle ilgili açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Donald Trump, "Göreve ilk geldiğimde DAEŞ bölgede etkiliydi, yüzde yüz yendik. DAEŞ'le Türkiye, Suriye, İran, Rusya ve Kürtler ilgilenmeli" dedi. 

"SAVAŞIN İÇİNE GİT GİDE DERİNDEN BATTIK"

Sosyal medya hesabı Twitter üzerinden açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Trump, "ABD'nin yıllar önce Suriye'de 30 gün kalması gerekiyordu. Biz kaldık ve görünürde amacı olamayan bir savaşa git gide daha derinden battık. Ben Washington'a geldiğimde, DAEŞ bölgede gemi azıya almıştı. DAEŞ halifeliğini çarçabuk yüzde 100 yenilgiye uğrattık." dedi. 

Buna çoğu Avrupa'dan gelen binlerce DAEŞ savaşçısını yakalamamız dahil. Ama Avrupa onları geri istemedi, 'sen onları elinde tut ABD' dediler. Ben de dedim ki "HAYIR, size büyük iltimas geçtik ve şimdi bizden onları devasa bedelle ABD hapishanelerinde tutmamızı istiyorsunuz. Onlar yargılamanız için sizindir.

"KÜRTLER BİZİMLE SAVAŞTI AMA BUNUN İÇİN PARA ALDI"

Gene dediler ki "HAYIR", her zamanki gibi ABD'nin NATO'nun, ticaretin, her şeyin 'kerizi' olduğunu sandılar. Kürtler bizimle birlikte savaştı, ama bunu yapmaları için onlara muazzam para ödendi, donanım verildi. Onlar on yıllardır Türkiye ile savaşıyorlar. 

Bu savaşta neredeyse 3 yıl beklemede kaldım, ama artık çoğu aşiretler arası olan bu gülünç Sonsuz Savaşlardan çıkmamızın ve askerlerimizi geri getirmemizin zamanı geldi.Bizim yararımıza olan her yerde savaşacağız ve sadece kazanmak için savaşacağız.  Türkiye, Avrupa, Suriye, İran, Irak, Rusya ve Kürtler artık duruma ve kendi 'mahallelerindeki' yakalanmış DAEŞ savaşçılarıyla ne yapmak istediklerine bir hal çare bulmak zorunda. 

"BİZ 7000 MİL UZAKTAYIZ"

Hepsi de DAEŞ'den nefret ediyor, yıllardır düşmanlar. Biz 7000 mil uzaktayız ve yakımızda herhangi bir yere gelirlerse DAEŞ'i yine hezimete uğratırız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.