Hava Durumu

Tüm dünyanın gözü Sudan'da! Askeri Geçiş Konseyi'nden açıklama geldi...

Sudan Askeri Geçiş Konseyi'nden yapılan açıklamada, "Önceliğimiz, ülkedeki güvenlik ve istikrardır. İktidarda kalma derdimiz yok. Göstericiler için geldik ve kaosun çıkmasına izin vermeyeceğiz. Ülkeyi krizden çıkarmak için diyalog başlatacağız. İktidarı, seçilen hükümete devredeceğiz" denildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2019 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2019 14:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Tüm dünyanın gözü Sudan'da! Askeri Geçiş Konseyi'nden açıklama geldi...

Sudan'da askeri darbe sonrası gösteriler devam ederken, Askeri Geçiş Konseyi ülkedeği kargaşayı önlemek için açıklamalarda bulundu.

Askeri Geçiş Konseyi'nden yapılan açıklamada, "Önceliğimiz, ülkedeki güvenlik ve istikrardır. İktidarda kalma derdimiz yok" denildi.

"Ufkun tıkandığını hissettik, bu nedenle rejimin buna kayıtsız kalmasının ardından değişiklik yapmaya karar verdik" açıklaması yapan Sudan Askeri Geçiş Konseyi, "Göstericiler için geldik ve kaosun çıkmasına izin vermeyeceğiz. Ülkeyi krizden çıkarmak için diyalog başlatacağız" vurgusu yaptı.

Sudan Askeri Geçiş Konseyi, "Meydanlara ineceğiz. Protesto göstericileriyle oturup, görüşlerini almak istiyoruz" vurgusu da yaptı.

Sudan Askeri Geçiş Konseyi, darbe sonucu görevden alınan ve tutuklanan Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir'in geleceğiyle ilgili de açıklama yaptı. Açıklamada, El Beşir'in ülkede kalacağı, üçüncü bir ülkeye gönderilmeyeceği belirtildi.

Sudan'da başkent Hartum'da Genelkurmay Karargahı başta olmak üzere ana caddelerle toplanan binlerce gösterici, Savunma Bakanı ve Askeri Geçiş Konseyi Başkanı Avad Bin Avf ve Ömer el-Beşir rejimine ait isimlerin istifasını ve sivil geçiş hükümeti kurulmasını talep ediyor.

Ordu darbenin ardından güvenlik gerekçesiyle 22.00-04.00 saatlerinde sokağa çıkma yasağı getirmişti.


Muhalif sudan meslek odaları ise halka askerin sokağa çıkma yasağını delme çağrısında bulunmuştu.

Halkın toplu yürüyüşler ve askeri kurumlar önündeki oturma eylemlerini sürdürmesi, grev ve kepenk kapatma eylemleri düzenlemesi istenmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.