Hava Durumu

'Tur' yine Bursa'dan geçecek! Bisiklette nostalji zamanı

55. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun (TUR 2019) ilk rotasını andıran "nostaljik" bir güzergahta koşulacak. Organizasyonda Bursa 4. etabın bitişine, 5. etabın da başlangıcına ev sahipliği yapacak.

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2019 13:24
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2019 13:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Tur' yine Bursa'dan geçecek! Bisiklette nostalji zamanı

16-21 Nisan tarihlerinde düzenlenecek 55. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'na ilişkin konuşan Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, bu yıl parkurda önemli değişikliğe gittiklerini ifade etti. Küçükbakırcı, yarışın ilk kez 1963 yılında "Marmara Turu" adıyla düzenlendiğini hatırlatarak, "55. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, ilk rotasını andıran nostaljik bir güzergahta koşulacak. Organizasyon, bu yıl Marmara'da nostalji tur olarak düzenlenecek" diye konuştu.

HAZIRLIKLAR TAMAM

İlk etabın İstanbul ile Tekirdağ arasında koşulacağını belirten Küçükbakırcı "İkinci etap Tekirdağ'dan başlayıp Eceabat'ta 57. Alay Şehitliği'nde bitecek. Aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anacağız. Dünyaca ünlü bisikletçiler daha sonra Çanakkale-Edremit, Balıkesir-Bursa etaplarında mücadele edecek. Beşinci etap Kartepe tırmanışı ile sona erecek. Kraliçe etabı genel klasman liderliğinde belirleyici olacak. Son gün Sakarya'dan start alacak sporcular, Avrasya Tüneli'nden geçerek Sultanahmet Meydanı'nda yarışı tamamlayacak. Tüm hazırlıklarımız tamam, güzel bir yarış yine bizleri bekliyor" dedi.

'LİGDEN DÜŞMEYECEĞİZ'

Erol Küçükbakırcı, Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun üçüncü kez Dünya Turu takviminde düzenleneceğine işaret etti. Yarışın gelecek yıl da Dünya Turu takviminde yer alacağını söyleyen Küçükbakırcı, "Ligden düşmeyeceğiz. Organizasyon seneye de Dünya Turu takviminde devam edecek" ifadelerini kullandı.

185 ÜLKE YAYINLIYOR

Turun Türkiye'nin tanıtıma büyük katkı sağladığını vurgulayan Küçükbakırcı, "Tur, yaklaşık 185 ülkede yayınlanıyor. Geçen yıl 700 milyon haneye ulaştık. Ülkemizin tarihi, doğal güzellikleri herkes tarafından görülüyor. Bunların turizm boyutunda da ciddi destekleri oluyor. Cumhurbaşkanlığı'nın adına yakışır bir şekilde organizasyonlarımızı devam ettiriyoruz" diye konuştu.

6 ETAP KOŞULACAK

Türkiye'yi Milli Takım'ın temsil edece TUR 2019 6 etap halinde koşulacak. Geçen sene Konya'dan başlayan turun 6. ayağının başlangıcı Bursa'da yapılmıştı. Bu sezon ise güzergahta yapılan değişikliğin ardından Bisikletçiler Bursa'da daha çık zaman geçirecek. Yarışın 194,3 kilometrelik 4. Etabı Balıkesir'de başlayıp Bursa'da bitecek. Ardından 164,1 kilometrelik 5. Etap ise yine Bursa'dan başlayıp Kartepe'de son bulacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.