Hava Durumu

'Turan'ın anahtarı Güney Azerbaycan'

Osmangazi Ülkü Ocakları'nın düzenlediği 'Turan'a Doğru Güney Azerbaycan Kültür Gecesi' adlı programda konuşan Bursa Ülkü Ocakları Başkanı Cahit Özdemir, "Bakü Ankara'nın, Ankara Bakü'nün sesidir. Türkiye-Azerbaycan kardeşliği sonsuza dek baki kalacaktır" dedi. "Turan'a giden yol Güney Azerbaycan'dan geçer" diyen Osmangazi Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Düzenli ise birlik çağrısı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2020 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2020 15:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Turan'ın anahtarı Güney Azerbaycan'

Osmangazi Ülkü Ocakları, 'Turan'a Doğru Güney Azerbaycan Kültür Gecesi' adlı bir program düzenledi. Programa, Bursa Ülkü Ocakları Başkanı Cahit Özdemir, MHP Osmangazi İlçe Başkanı Seyfi Seyfioğlu, MHP Yıldırım İlçe Başkanı Halil İbrahim Bozkurt, Güney Azerbaycan Uyanış Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Elyar Türker ve Bulut Alemdar'ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Gecede konuşma yapan Bursa Ülkü Ocakları Başkanı Cahit Özdemir, "Türk Milleti Adriyatik'ten Çin Seddi'ne, Kırım'dan Türkmen eline kadar büyük bir coğrafyayı vatan edinmiş necip bir millettir. Türk Milleti Ergenekon'dan hürriyetine kavuşmuş, Ötüken'den cihana hükmetmiş, Vey ırmağında şahadete varmış ancak devletsiz kalmamış, vatanından taviz vermemiş ve bayrağını çiğnetmemiştir. Türk Milliyetçiliği, Türk milletini sevme ve Türk milletinin çıkarlarını her şeyin üstünde tutma anlayışıdır. Türk'ün sadece bir devletin siyasi hudutlarıyla sınırlı olmadığını bilerek her bir soydaşımızın yaşadığı coğrafyayı vatan kabul etmektedir. Ülkücülük, büyük Türk milletinin her bir ferdinin dirliği için çalışmak, Turan yolunda mücadele etmektir" dedi.

KARDEŞLİĞİMİZ BAKİ KALACAK

Azerbaycan coğrafyasının gönüllerde ayrı bir yeri olduğunu söyleyen Özdemir, "Alibey Hüseyinzade'nin mayası, Mehmet Emin Resulzade'nin fikirleri, Ahmet Cevad'ın seslenişi, Bahtiyar Vahapzade'nin haykırışı bu kutlu toprakların eseridir. Tüm cihan bilmektedir ki; Bakü Ankara'nın, Ankara Bakü'nün sesidir. 20 Yanvar'ın acısı Azerbaycan kadar Türkiye'nin de yarasını yüreğini sızlatmakta, Hocalı'nın matemi hala Anadolu'da da yakılmaktadır. Rahmetli Elçibey'in "Türkiye ile Azerbaycan dost değil kardeş iki ülkedir" sözü kıyamete kadar yaşayacak, Türkiye-Azerbaycan kardeşliği sonsuza dek baki kalacaktır" diye konuştu.

BİRLİK OLMALIYIZ

Programda konuşan Osmangazi Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Düzenli ise Güney Azerbaycan'ın, Turan'ın anahtarı, Türk coğrafyasının altın köprüsü, yüreklerin yarası ve gözlerin yaşı olduğunu söyledi. Adriyatik'ten, Çin Seddi'ne kadar hüküm süren Türkler'in, bugün çok geniş bir coğrafyada parçalanmış şekilde yaşadığını belirten Düzenli, "Hedefimiz ve hayalimiz bütün Türkleri özgür, onurlu ve şerefli bir biçimde tek bayrak altında toplamaktır. Gözümüzdeki yaşı dindirmenin, kulağımızdaki feryadı durdurmanın tek yolu bir olmaktır" dedi.

BOYNUMUZUN BORCU

"Turan'a giden yol Güney Azerbaycan'dan geçer" diyen Düzenli, "Güney Azerbaycan hürriyetine kavuştuğu gün, Anadolu'dan, Doğu Türkistan'a kadar tek parça bir Türk coğrafyası oluşacak. Kardeş kardeşe kavuşacak, siyasi olmasa bile en azından coğrafi Turan kurulacak. Eğer işe bir yerden başlayacaksak bu yer kesinlikle ve kesinlikle Güney Azerbaycan'dır. Güney Azerbaycan'da yaşayan 35 milyon Türk'ün hakkını hukukunu savunmak, hürriyet mücadelesini desteklemek Türkiye başta olmak üzere tüm Türk dünyasının boynun borcudur" ifadelerini kullandı.

ÜLKÜCÜLER HAZIR

Bugüne kadar, Güney Azerbaycan'a gereken desteğin verilmediğini söyleyen Düzenli, "Kimi siyaseti bahane etti, kimi mezhebi,  kimi ülke çıkarını. Ülkücüler olarak bizlere düşen görev, Güney Azerbaycan davasını sahiplenmek için çaba göstermektir. Bugün çeşitli Arap ülkeleri üstünde toplanan siyasi dikkat ve hassasiyeti Güney Azerbaycan'a çekebilmeliyiz. İran'ın içinde bulunduğu karmaşık süreci iyi okumalı ve Güney Azerbaycan'ın özgürlüğü için mücadeleye girişmeliyiz. Karabağ için vakit geldiğinde, Güney Azerbaycan için zaman dolduğunda, Doğu Türkistan için şafak söktüğünde ülkücüler hazır olacaktır" diye konuştu.  

Oktay Ferit'in şiir dinletisi sunduğu programın devamında yerel sanatçılar tarafından gecenin anlam ve önemine uygun eserler seslendirildi. Programda ayrıca Osmangazi Ülkü Ocakları Ortaöğretim Birimi, oratoryo gösterisi gerçekleştirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.