Hava Durumu

Türk dünyası Bursa'da buluştu

Türk dünyasının Türkiye'deki temsilcilikleri, Erdemliler Derneği ile Dünya Karapapak Türkleri Birliği Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği 'Kaz Gecesi'nde bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2018 08:35
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2018 08:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Türk dünyası Bursa'da buluştu

Onuralp ÖZALP

Türk dünyası şehitleri anma, birlik ve beraberlik için Bursa'da bir araya geldi. Saydı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan gece Kur-an'ı Kerim Tilaveti ile devam etti. Erdemliler Derneği Bursa Şubesi Başkanı Muhsin Şaşmaz ile KARPAT Genel Başkan Yardımcısı Zekeriya Kutlucan'ın ev sahipliğinde düzenlenen geceye sivil toplum kuruluşları yoğun katılımının yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Köse, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Şimşek, KARPAT Genel Başkanı Seyfullah Gürsoy, Ahıska Türkleri Federasyonu Başkanı Ercan Topçu, Kutlucan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Kutlucan, YeniDönem Gazetesi İmtiyaz Sahibi Oğuzhan Kutlucan, Yıldırım Muşlular Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Ercan Sönmez ile çok sayıda özel davetli katıldı.

(YeniDönem Gazetesi İmtiyaz Sahibi Oğuzhan Kutlucan)

'İZİN VERMEYECEĞİZ'

Özel programda konuşma yapan KARPAT Genel Başkan Yardımcısı Zekeriye Kutlucan, 6 yıldır dünyanın ve Türkiye'nin gündemini işgal eden Suriye konusuna değinerek, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'de devam ettirdiği Zeytin Dalı Operasyonu'nu iki önemli unsur var. Birincisi bu bir beka davasıdır. Ülkemiz sınırlarının hemen yanında bir terör devleti kurulmak istenmektedir. Biz buna izin vermeyeceğiz" dedi.

(Zekeriya Kutlucan)

'PKK MİKROPTUR'

Türkiye'nin 35 yıldır terör örgütleri ile mücadelede 7 trilyon para harcadığını hatırlatan Kutlucan, "Bu para harcanmasaydı bugün milli gelirimiz kişi başına 47 bin dolar olacaktı. Eğer Türkiye bunu halledemezse, önümüzdeki 100 boyunca kalkınmamız gerçekleşmeyecektir. PKK bir mikroptur ve bu mikrop Türkiye'yi sürekli zehirlemektedir" diye konuştu.

TÜRKİYE'DEKİ SURİYELİLER

"İkinci bir konu ise Türkiye'de yaşayan Suriyelilerdir" diyen Zekeriya Kutlucan, "Suriyeliler hem Türkiye'ye uyum sağlayamamış, hem de maliyetleri ülkemize yüksek olmuştur. Zeytin Dalı Harekâtı'ndan sonra Suriye vatandaşları kendi topraklarına giderek orada yaşayacaklar Türkiye de böylelikle bir sorunu daha çömüş olacaklar. Onun için bu hareket Türkiye'nin bir milli meselesidir. Partiler üstü meseledir. Tüm insanlarımızın bu harekâta hassasiyet göstermesini arzuluyoruz" ifadelerini kullandı.

'DERNEKLERE İHTİYACIMIZ VAR'

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın program yoğunluğu nedeni ile vekâlet eden Şükrü Köse ise derneklerin bugünlerde sorumluluğunun daha da fazla arttığını dile getirdi. Kamuoyu adına hizmetler sunmaya çalışan derneklere teşekkür eden Köse şöyle konuştu: "Derneklerin tüzüklerinde belirtilmiş olan görevlerini ve amaçları icra ederken, kamuoyunda karşılığı olan icraatları hepimiz takip ediyoruz. Birlik ve beraberliğimize en çok ihtiyaç duyduğumuz şu dönemlerde, ülkemizin üzerinde dönen kara bulutlardan sivil toplum kuruluşları sayesinde çıkacağımıza inanıyorum."

(Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şükrü Köse)

TÜRK DÜNYASININ SESİ

"Azerbaycan'daki soydaşlarımızdan sizlere selam getirdik" diyerek sözlerine başlayan KARPAT Genel Başkanı Seyfullah Türksoy, "Biz öyle bir milletiz ki bir ayağımız Balkanlar'da, bir ayağımız Kafkaslar'da, bir ayağımız da Uzak Doğu'da. Dünyanın her bölgesindeki soydaşlarımızla birlik ve beraberlik içerisinde yaşamaya devam ediyoruz. KARPAT sadece bir boyun değil, tüm Türk dünyasının sesi olmaya devam edecektir. Bugün de burada özel bir organizasyonla birlik ve beraberliğimizi bir kez daha göstermiş olduk" dedi. Bu güzel organizasyona katılımından dolayı kendisini mutlu hissettiğini aktaran Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın da, bu geceyi düzenleyenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından Âşık Ahmet Poyrazoğlu sahneye çıkarak, dinleyenlere muhteşem bir gece yaşattı.

(Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın)

(KARPAT Genel Başkanı Seyfullah Türksoy)

(Âşık Ahmet Poyrazoğlu)


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.