Hava Durumu

Türk dünyasında büyük yankı uyandıran gelişme! Prestij eser olarak yayımlandı...

'Türk Dünyası'nın Evliya Çelebisi Prof. Dr. Cengiz Alyılmaz'ın "Orhun Yazıtlarının Bugünkü Durumu" adlı kitabı, Kırgız Türkçesine çevrilip Kırgızistan - Türkiye Manas Üniversitesi Rektörlüğü tarafından da prestij eser olarak yayımlandı.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2018 09:49
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2018 09:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Türk dünyasında büyük yankı uyandıran gelişme! Prestij eser olarak yayımlandı...

Bursa Uludağ Üniversitesi Türk Devletleri ve Akraba Toplulukları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü; Uluslararası TEKE Derneği Genel Başkanı ve Uluslararası TEKE Dergisi Editörü Prof. Dr. Cengiz Alyılmaz'ın "Orhun Yazıtlarının Bugünkü Durumu" adlı kitabı "Orhon Cazma Estelikterinin Bügünkü Abalı" adıyla Dr. Nurdin USEEV tarafından Kırgız Türkçesine çevrilip Kırgızistan - Türkiye Manas Üniversitesi Rektörlüğü tarafından da prestij eser olarak yayımlandı.

Köktürk harfli yazıtlarla ilgili bundan sonra yapılacak çalışmalara da içerik ve yöntem bakımından kaynak oluşturacak nitelikteki "Orhun Yazıtlarının Bugünkü Durumu" adlı eserin Kırgızca olarak yayımlanması hem Kırgızistan'da hem de Türk dünyasında büyük yankı uyandırdı.

ESER HAKKINDA...

"Orhun Yazıtlarının Bugünkü Durumu" adlı eser, Köl Tigin Bilge Kağan ve Bilge Tonyukuk Yazıtları'nın bugüne kadar yapılan en kapsamlı epigrafik belgelemelerini ve 350 fotoğrafını içeren kitap konunun uzmanları tarafından "şaheser" olarak kabul edilmektedir.

Türkiye'de Türkoloji alanında çalışan bilim adamları ile Türk diline ve tarihine ilgi duyan okuyucular, Kırgızistan - Türkiye Manas Üniversitesi Rektörlüğünün büyük hassasiyet ve ileri görüşlülük gösterip yayımladığı "Orhun Yazıtlarının Bugünkü Durumu" adlı kitabın Türkiye'de de yayımlanmasını beklemektedirler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.