Hava Durumu

Türk düşmanı Pangalos'tan skandal sözler!

Ege Denizi'ndeki Kardak bölgesinde yaşanan gerilimle ilgili, 1996 Kardak krizinde dönemin Yunan Dışişleri Bakanı olan Pangalos'tan skandal sözler geldi. Ülke radyosuna demeç veren Pangalos, "İyi Türk sadece ölü Türk'tür. Ben buna inanıyorum. Çünkü iyi bir Türk tanımadım" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2018 16:32
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2018 16:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Türk düşmanı Pangalos'tan skandal sözler!

Hafta başında Ege Denizi'ndeki Kardak bölgesinde yaşanan gerilim, Yunanistan medyasının bir numaralı gündemi oldu. Yunan gazeteleri gerilimi, "Ankara sıcak olay ile flört ediyor" (Kathimerini), "Erdoğan Ege'de ateş yakıyor" (Ta Nea), "Erdoğan'ın Kardak çıkarması" (Elefteros Tipos), "Ege'de kabadayılık" (Efimerida Sintakton) ve "Ege'de ağır tahrik" (Filelefteros) manşetleri ile yayınlandı. Hürriyet'in haberine göre, Yunan Savunma Bakanı Panos Kammenos'un Brüksel'deki NATO Savunma Bakanları toplantısında Türkiye'yi şikâyet etmesinin beklendiği ileri sürüldü. Kammenos'un, Brüksel'de beraberinde "Ege'deki Türk ihlalleri" iye ilgili Yunan iddialarını içeren kabarık bir dosya ile gittiği belirtildi.

YUNAN BÜYÜKELÇİ TİLLERSON'UN YANINDA

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın Ankara ziyaretinde, Amerikan heyetinde Atina Büyükelçisi Jeffry Paiat'in da bulunması dikkat çekti. Yunan başkentinde "ABD'nin Atina Büyükelçisi'nin de Ankara'ya gitmesi, Ege ve Kıbrıs'taki son durumun görüşüleceğini gösteriyor" yorumları yapıldı.

PANGALOS, KİNİNİ KUSTU!

1996 Kardak krizinde Yunan Dışişleri Bakanı olan, 1999'da ise  "Öcalan skandalı" nedeniyle dönemin Başbakanı Kostas Simitis tarafından bu görevden alınan Teodoros Pangalos, Türklere karşı düşmanlığını dile getirmek için son Kardak gerilimini fırsat saydı. Pangalos ülke radyosuna verdiği demecinde,  "İyi Türk sadece ölü Türk'tür. Ben buna inanıyorum. Çünkü iyi bir Türk tanımadım. Temel değerlerden yoksunlar. Türk'ün hukuk kavramı yok" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.