Hava Durumu

Türk halkı AB'ye üyelik istiyor mu?

İktisadi Kalkınma Vakfı tarafından yapılan son araştırma Türk halkının yüzde 78,9'unun AB üyeliğini desteklediğini ortaya koydu. Vatandaş, Türkiye'nin AB'ye üye olabileceğine ise karamsar bakıyor: 31,2

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2017 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2017 11:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Türk halkı AB'ye üyelik istiyor mu?

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Türk halkının Avrupa Birliği (AB) üyeliğine desteğine ilişkin yaptıkları son araştırmayı açıkladı.  Zeytinoğlu, 18-19 Kasım'da, 18 ilde, bin 311 kişi ile yüz yüze görüşme metodu ile yapılan araştırmaya göre AB üyeliğine olan desteğin yüzde 78,9 ile oldukça yüksek bir düzeyde olduğunu aktardı.

YAKIN GELECEKTE OLMAZ

Buna rağmen, Türkiye'nin yakın gelecekte AB üyesi olabileceğine olan inancın yüzde 31,2 ile daha düşük olduğunu bildiren Zeytinoğlu, ankete katılanların yüzde 68,8'inin üyeliğin yakın bir gelecekte gerçekleşeceğine inanmadığının bilgisini verdi.

DESTEKLEME SEBEBİ

Zeytinoğlu, Türkiye'nin AB üyeliğini destekleme sebepleri arasında, yüzde 48,3 ile en başta refah ve ekonomik kalkınma beklentisinin geldiğini belirterek, onu yüzde 38,1 ile AB'de serbest dolaşım, yerleşme ve eğitim imkanının, yüzde 345 ile demokrasi ve insan haklarında iyileşmenin geldiğini sözlerine ekledi.

"TÜRKİYE'NİN MÜTTEFİKİ RUSYA VE TÜRKİ CUMHURİYETLER"

Araştırmada elde edilen ilginç bir tespiti de açıklayan Zeytinoğlu, "Kamuoyu AB'yi Türkiye'nin birinci ekonomik partneri olarak görürken, siyasi müttefik ve ortak olarak kimi görüyorsunuz diye sorulduğunda, AB ikinci sırada kalıyor, birinciliği Rusya ve Türki Cumhuriyetler alıyor. Bu da halkın AB'nin Türkiye için ekonomik öneminin farkında olduğunu ancak siyasi olarak AB'yi yeterince Türkiye'nin yanında görmediğini ortaya koyuyor" dedi.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.