Hava Durumu

Türk jetleri YPG'nin Afrin'deki komuta merkezini vurdu!

Gece yarısı gerçekleşen hava harekatında Afrin merkez, Minniği, Bafilun Dağı, Raco ve Kefr Cenne'deki terör mevzileri yerle bir edildi.

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2018 09:40
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2018 09:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Türk jetleri YPG'nin Afrin'deki komuta merkezini vurdu!

08.30 : Türk savaş uçakları, dört günlük bir aranın ardından YPG'nin terör mevzilerini bombardımana tuttu. Gece yarısı gerçekleşen hava harekâtında vurulan yerler arasında Afrinmerkez, Minniğ, Bafilun Dağı, Raco bölgesi ve Kefr Cenne de var.

Sosyal medyaya yansıyan video kayıtlarında jetlerin sesi net şekilde duyulurken, Afrin merkezden de ilk görüntüler ve fotoğraflar geldi. Afrin merkezde YPG'nin komuta merkezinin vurulduğunu belirten yerel kaynaklar, savaş uçaklarının Menbic üstünden de geçtiğini aktarıyor.

08.10 : Yerel kaynaklar, Türk topçusunun Cinderes'teki Deyr Balut'taki terör hedeflerini vurduğunu bildiriyor.

08.00 : Türkiye'nin askerlerini Menbic'ten askerlerini çekmesini istediği ABD, YPG'li teröristlerin kontrolündeki ilçeye Korgeneral Paul E. Funk ve General Jamie Jarrard'ı gönderdi. YPG'nin terör örgütü PKK ile bağlantısını göremediklerini söyleyen Korgeneral Funk, Türkiye'yi herhangi bir saldırı gerçekleştiğinde karşılık vermekle tehdit etti. New YorkTimes gazetesi, diğer Amerikan medyasıyla birlikte gittiği Menbic'ten olay yaratacak fotoğrafları sayfalarına taşıdı.

07.20 : ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Washington'ın Menbic konusunda Ankara'dan baskı görmeye devam ettiğini söyledi. Mattis, Türk mevkidaşı Nurettin Canikli ile gelecek hafta bir araya geliyor.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.