Hava Durumu

Türk Metal Sendikası Bursa Kadın Kolları: Kader değil, düpedüz suç!

Türk Metal Sendikası Bursa Kadın Kolları, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında basın açıklaması gerçekleştirdi. Bursa Kadın Kolları Temsilcisi Selda Tekman, "Kadına yapılan şiddet kader değil, düpedüz suçtur!" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2020 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2020 14:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Türk Metal Sendikası Bursa Kadın Kolları: Kader değil, düpedüz suç!
N. Nuri Yavuz

Türk Metal Sendikası Bursa Tesisleri önünde gerçekleştirilen basın toplantısına Türk İş 8. Bölge Temsilcisi Ruhi Biçer, Bursa Kadın Kolları Başkanı Selda Tekman, şube başkanları ve emekçi kadınlar katıldı.

Mor ve turuncu balonların uçurulduğu programda konuşan Selda Tekman, "Biz kadınlar, dünyanın her yerinde her güne biraz daha eksilerek başlıyoruz. Çünkü kadına yönelik şiddet, her gün adını bildiğimiz, bilmediğimiz kardeşlerimizi hayatlarından, hayallerinden ve sevdiklerinden koparıyor. Belki de en yakınındaki, belki de hiç tanımadığı erkekler tarafından... Üstelik bu hayata kacağı daha bir sürü şey bitmemişken, tıpkı Özge can, Emine Bulut, Şule Çet ve birçoğu gibi... Yeryüzünde hiçbir vicdanın kabul edemeyeceği sebeplerle, erkek şiddetinin kurbanı olan adlarını sayamayacağımız yüzlerce kadın gibi... Kadınlar sadece, 'Hayır' dediği için kendi ayakları üzerinde durmayı tercih ettikleri için ayrımcılığa ve tacize uğruyor.

Hatta canince öldürülüyor. Bir kadının yaşama hakkının elinden alınmasının hiçbir sebebi olamaz ve olmamalı. Ne ekonomik koşullar, ne de kişisel sebepler bir caniyi haklı çıkarabilir. Kadına yapılan şiddet kader değil, düpedüz suçtur. Bir kadının gördüğü şiddet sadece onun değil hepimizin yarasıdır. Biz sessiz kaldıkça kanamaya devam edecek bir yara. İşte bu yüzden 'Ölmek İstemiyorum' diyen sesi duymak, o sesi çoğaltmak için buradayız. Kadınların korkusuzca geleceğe umutla yürüdüğü bir dünya için el ele kadın dayanışmasını büyüteceğiz. Umutluyuz. Çünkü yapabileceğimizi biliyoruz. Kararlıyız. Çünkü gücümüzün farkındayız. Gelin şiddeti birlikte durduralım" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.