Hava Durumu

Türk tankları Afrin harekatında

TSK'nın Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı ikinci gününe girdi. Afrin bölgesine giren Özgür Suriye Ordusu, karadan geniş kapsamlı operasyon başlattı. TSK tanklarının da ÖSO'ya destek verdiği belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2018 11:03
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2018 11:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Türk tankları Afrin harekatında

Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütü PYD/PKK tarafından işgal edilen alanlara yönelik dün başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nın ikinci gününde sıcak gelişmeler yaşanıyor. Anadolu Ajansı, Afrin bölgesine giren Özgür Suriye Ordusu, geniş kapsamlı operasyon başlattığını duyurdu. ÖSO birlikleri, Afrin topraklarına girerek içeride ilerlemeye başladı. ÖSO'ya bağlı birliklerin, operasyon başlatmasının ardından sınırın Kilis tarafından top sesleri duyuluyor. Sınırda konuşlu Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı birlikler de terör örgütü PYD/PKK'nın işgal ettiği alanlara top atışları gerçekleştirdi. Kilis-Hatay hudut hattındaki bazı köylerden top sesleri yankılandı.

TSK TANKLARI ÖSO GÜÇLERİNE DESTEK VERİYOR

Afrin'e yönelen ÖSO güçlerine TSK tanklarının destek verdiği aktarıldı. Örgüt üyelerinin köy ve kasabalara çekildiği ifade edildi. Kırsalda çok direnişle karşılaşılmadığı kaydediliyor.

SAVAŞ UÇAKLARI HAVADAN VURUYOR

Türk savaş uçakları da hedefleri vurmaya devam ediyor. Hatay semalarında sesleri duyulan Türk savaş uçakları sabah saatlerinde Afrin'deki terör hedeflerini vurdu. Bölgeden yükselen yoğun dumanlar sınır mahallelerinden de görülürken, şiddetli patlama sesleri de duyuldu.

"SİVİLLER KALKAN OLMAYA ZORLANIYOR"

Harekatın Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak sürdüğü belirtildi. Ana hedeflerden birinin de DAEŞ'in temizlenmesi olduğu, sivillerin kalkan olmaya zorlandığı da kaydedildi. Öte yandan Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Suriye'ye komşu ülkelere bilgilendirme yapılacağını duyurdu.

SEVKİYAT DEVAM EDİYOR

Harekat kapsamında çeşitli birliklerden Kilis'e tank ve zırhlı personel taşıyıcı sevkiyatı devam ediyor. Kilis-İslahiye-Hatay hudut hattı istikametine yönlendirilen ve çoğunluğu tanklardan oluşan askeri araçlar, sınırda belirlenen bölgelere konuşlandırıldı. Tankların namluları ise Suriye'ye çevrildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.