Hava Durumu

Türkiye-ABD hattında yeni gerilim!

ABD-Türkiye ilişkilerinde son dönemde yaşayan krizlere bir yenisi daha eklendi. Ağustos 2016'da FETÖ'nün kripto elemanı olduğu gerekçesiyle tutuklanan Amerikan vatandaşı Serkan Gölge'yle ilgili açıklama yapan Washington yönetimi, Gölge'nin mahkûm edilmesinden derin kaygı duyduklarını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2018 13:10
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2018 13:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Türkiye-ABD hattında yeni gerilim!

FETÖ üyesi olarak mahkûm edilen Amerikan vatandaşı Serkan Gölge, Washington-Ankara hattında yeni bir kriz yarattı.   ABD Dışişleri Bakanı Sözcüsü Heather Nauert, ABD'nin Amerikan vatandaşı Serkan Gölge'nin 8 Şubat tarihinde mahkum edilmesinden derin kaygı duyduğunu söylerken, "Bu davayı ve OHAL altında yargı süreci devam eden diğer Amerikan vatandaşlarına ilişkin, yargı bağımsızlığı, kişinin adil yargılanma hakkı da dahil olmak üzere Türk anayasasıyla teminat altına alınmış haklarla ilgili ciddi kaygılara yol açan diğer davaları yakından takip etmeyi sürdüreceğiz. Türkiye'ye seyahat eden ya da Türkiye'de yaşayan Amerikan vatandaşlarının güvenliği, bizim için bir endişe kaynağı olmayı sürdürmektedir" ifadesini kullandı.

AĞUSTOS 2016'DA YAKALANMIŞTI

Amerika'dan Hatay'a yakınların yanına gelen Serkan Gölge, "FETÖ'nün kripto elemanı olduğu, Türkiye'de cemaatin okullarında okuduğu ve daha sonra Amerika'da cemaatle olduğu ve ABD'ye ajanlık yaptığı" şeklinde gelen ihbar üzerine gözaltına alınıp tutuklanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.