Hava Durumu

Türkiye Basketbol Ligi'nde derbi günü! İki Bursa ekibi karşı karşıya geliyor

Basketbol'un 2 numaralı liginde yarışan iki Bursa ekibi Final Gençlik ve Gemlik Basketbol yarın 14:30'da Atatürk Spor Salonu'nda birbirine rakip olacak.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2019 13:04
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2019 13:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Türkiye Basketbol Ligi'nde derbi günü! İki Bursa ekibi karşı karşıya geliyor

Ali ŞAHİN

Türkiye Basketbol Ligi'nde mücadele eden iki Bursa ekibi Final Gençlik ve Gemlik Basketbol yarın birbirine rakip olacak. Final Gençlik'in ev sahipliğinde Atatürk Spor Salonu'nda oynanacak Bursa derbisi saat 14:30'da başlayacak. Karşılaşmayı Murat Ciner, Mesut Öztürk ve Mustafa Candemir Tabak hakem üçlüsü yönetecek.

KUPAYLA BAŞLADI

Sezona oldukça sansasyonel başlayan Final Gençlik mütevazı kadrosuna rağmen Federasyon kupasında zoru başararak şampiyonluğa ulaşmıştı. Bursa ekibi özellikle final maçındaki performansıyla oldukça dikkat çekmişti. TBL'ye de fırtına gibi giren Final gençlik ilk haftada yine en çok konuşulan takım oldu. Malain Veal'in rekorları altüst ettiği Mamak maçını 123-91 kazanan Bursa ekibi geçen hafta ise Bandırma deplasmanında kaybetmişti.

GEMLİK KAZANAMADI

Bu sezon çekilen takımların yerine TBF tarafından lige dahil edilen Gemlik Basketbol ise ilk sezonuna istediği gibi başlayamadı. Federasyon Kupası'nda tecübesizliği nedeniyle varlık gösteremeyen Bursa ekibi TBL'ye de kötü başladı. İlk hafta Konya deplasmanından 89-67'lik yenilgiyle ayrılan Yeşil Siyahlılar geçen hafta da sahasında Balıkesir BŞB'ye 77-65 kaybetti.

YABANCILAR ÖN PLANDA

İki takımında ilk iki maçında öne çıkan oyuncuları yabancı isimler oldu. Final Gençlik'te Marlain Veal 30 sayı ortalamasıyla takımın hücumda ana karakteri olurken Gemlik Basketbol'da da Diante Watkins ve Gary Johnson maç sayı 15 sayılık performansı ile dikkat çekti. Gemlik'in yerli yortasyonunda en çok verim aldığı oyuncu Can Terzioğlu olurken Final Gençlik Alpaslan Uruk ve Serhat Uğur'dan ciddi skor katkısı aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.