Hava Durumu

Türkiye'de doğan Suriyeli çocuk sayısı belli oldu!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'de 405 bin 521 Suriyeli çocuğun dünyaya geldiğini belirtti. Soylu, "Şu ana kadar harcadığımız para da 37 milyar dolar seviyesindedir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2019 13:57
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2019 13:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Türkiye'de doğan Suriyeli çocuk sayısı belli oldu!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Budapeşte Süreci 6. Bakanlar Konferansı'nda uluslararası göç konusuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Suriye kaynaklı düzensiz göçle ilgili ilk şokunu, Bodrum sahiline vuran küçük, cansız bir çocuk bedeninin fotoğrafıyla yaşadığını anlatan Soylu, o fotoğrafın ilk ve tek olmadığını, arşivlerde bunlardan ne yazık ki oldukça fazla bulunduğunu ifade etti.

Türkiye'de Kasım 2018 itibarıyla 405 bin 521 Suriyeli çocuğun doğduğunu aktaran Soylu, "Bu çocuklar Türkiye'de doğmamış olsaydı, anne babalarına Türkiye'de geçici koruma statüsü verilmemiş olsaydı, Suriye'nin neresinde doğacaklardı? Bu çocukların yaşama şansları ne kadar olacaktı bunu bilemiyoruz. Muhtemelen onlarla da denizlerimizde bir botun içinde karşılaşacaktık veya onlar hiç o şansı bile elde edemeyeceklerdi" diye konuştu.

Soylu, "Ülkemizde en son güncel verilerle geçici koruma statüsüyle 3 milyon 644 bin 342 Suriyeli bulunuyor. 2018'de yakalanan düzensiz göçmen sayısı 268 bin 3, 2019'un ilk 5 haftasında 16 bin 523 kişi dedi.

'GÖÇ İÇİN HARCANAN PARA 37 MİLYAR DOLAR'

Göçü yönetmek için önemli bir insan kaynağı kullandıklarını belirten Soylu, "Şu ana kadar harcadığımız para da 37 milyar dolar seviyesindedir" dedi.

Göçmenlerin, sanıldığının aksine iş sahalarını daraltmadığını, hatta yaptıkları yatırımlarla özellikle ticarette ve sanayide yeni istihdam imkanları sağladıklarını anlatan Soylu, "2016 başında Türkiye'de 422 bin göçmen ikameti vardı. Bugün bu sayı 900 bindir. Yani Türkiye, dünyaya birtakım önerilerde bulunurken düzenli göç ile düzensiz göç regülasyonunun nasıl yapılabileceğini göstermektedir" diye konuştu

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.