Hava Durumu

Türkiye'deki Afrinli sayısı belli oldu

Başbakan Binali Yıldırım, "Tamamen PKK/PYD/YPG-DEAŞ bölgeden temizlendikten sonra evlerinden, barklarından ayrılmak durumunda kalan ve Türkiye'de misafir ettiğimiz yaklaşık 350 bin Afrinli topraklarına dönecek, orada huzur içerisinde yaşamlarını devam ettirecekler" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2018 13:43
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2018 13:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Türkiye'deki Afrinli sayısı belli oldu

Başbakan Binali Yıldırım Murat Reis Denizaltısı ilk kaynak töreninde konuştu, dikkat çeken mesajlar verdi. Afrin Harekâtı'yla ilgili değerlendirme yapan Yıldırım, "Alan terör örgütlerinden yerleşim yerleriyle köyleriyle bir bir temizlenmektedir. Ve inşallah tamamen PKK, PYD, YPG, DEAŞ bölgeden temizlendikten sonra evlerinden barklarından ayrılmak zorunda kalan ve Türkiye'de misafir ettiğimiz yaklaşık 350 bin Afrinli topraklarına dönecek orada huzur içinde yaşamlarını devam ettirecekleridir" dedi.

YUNANİSTAN'A AÇIK AÇIK UYARI

Yıldırım'ın gündeminde Ege Denizi'nde Yunanistan'la yaşanan gerilim de vardı. Atina yönetimini açık açık uyaran Yıldırım, "Türkiye bugün hem yurt içinde hem yurt dışında terörle mücadele ederken bazıları fırsatı ganimet bilerek Ege'de Akdeniz'de bir takım komplolar bir takım tezgahlar peşindeler. Buradan açık ifade ediyorum... Şartlar ne olursa olsun, Türkiye, deniz kuvvetleri olarak her hal ve şartta her türlü tehdidi bertaraf edecek güçtedir. Kimse yanlış hesap yapmasın" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.