Hava Durumu

Türkiye'den çok sert İsrail açıklaması: 'Peşini bırakmayacağız'

Filistin'in Uluslararası Ceza Mahkemesi hamlesi sonrası açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "İsrail estirdiği terörden dolayı hesap vermezse, aymazlığı giderek artıyor. O yüzden İsrail hesap verecek. Bunun peşini bırakmayacağız" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da sağlık sorunu yaşayan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile telefonda görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2018 16:31
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2018 16:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Türkiye'den çok sert İsrail açıklaması: 'Peşini bırakmayacağız'

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el Maliki, bugün Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne giderek İsrail'in katliamlarına ve yerleşim politikalarına ilişkin dosyayı teslim etmişti.  Bu hamleye yönelik açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, " İsrail estirdiği terörden dolayı hesap vermezse, aymazlığı giderek artıyor. O yüzden İsrail hesap verecek. Bugün Filistin Dışişleri Bakanı kardeşimiz Riyad el Maliki, İsrail'in yaptıklarını Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne götürdü. Bunun peşini bırakmayacağız" dedi.

İSRAİL: GEÇERLİLİĞİ YOK

Filistin yönetiminin İsrail'in katliamlarını Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) taşıması, İsrail tarafından "yasal geçerliliği olmayan bir adım" olarak değerlendirildi.

ERDOĞAN ABBAS İLE GÖRÜŞTÜ

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile telefonda görüştü.   Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçirdiği rahatsızlıktan dolayı Filistin Devlet Başkanı Abbas'a geçmiş olsun dileklerini iletti.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas'a, 8 Nisan'da İstanbul'da gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirve Toplantısı ve sonuç bildirgesi hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.