Hava Durumu

Türkiye'den 'Menbiç' açıklaması: 'YPG çıkmazsa müdahale ederiz'

ABD'li mevkidaşı Pompeo ile yaptığı görüşmenin ardından açıklama yapan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu "Yol haritası uygulanırsa YPG Menbiç'ten çekilecek. Aksi takdirde biz Afrin'de olduğu gibi teröristlere müdahale etmek durumundayız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2018 17:27
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2018 17:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Türkiye'den 'Menbiç' açıklaması: 'YPG çıkmazsa müdahale ederiz'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı Mike Pompeo ile yaptığı görüşmenin ardından soruları yanıtladı. Çavuşoğlu görüşmenin samimi bir ortamda geçtiğini ifade etti.  Bakan Çavuşoğlu Menbiç'teki YPG varlığına ilişkin, "Yol haritası uygulanırsa YPG Menbiç'ten çekilecek. Aksi takdirde biz Afrin'de, Kandil'de olduğu gibi teröristlere müdahale etmek durumundayız. Pompeo'yu kararlı gördüm neler yapmamız gerektiğini konuştuk. Menbiç'te takvime dayalı atılması gereken adımlar var. Menbiç'te ABD ile birlikte hareket edeceğiz" dedi.  

BRUNSON DAVASI

FETÖ soruşturması kapsamında rahip Andrew Brunson'a ilişkin gazetecilerden gelen soruya, "Tutuklu rahip konusu hukuki bir konu. Yaptırım gibi konular gündemimizde olmamalı" dedi. Papaz Brunson, iki ülke arasında krize neden olan konular arasında yer alıyor.

S-400 SAVUNMA SİSTEMİ

Bakan Çavuşoğlu, Pompeo görüşmesinde Rusya'dan S-400 alınması konusunun da gündeme geldiğini belirterek, "S-400 konusunda süreci anlattık. "İhtiyacımız var" dedik. S-400 süreci yaptırım kararından önce tamamlanmıştı. S-400'le ilgili süreç tamamlandı" açıklamalarını yaptı.

MENBİÇ'E ASKERİ TAKVİYE

Suriye'nin kuzeybatı ucundaki Afrin'i YPG'li teröristlerden temizleyen Türkiye, Fırat Nehri'nin batısındaki Menbic'ten de teröristlerin ayrılmasını şart koşuyor. ABD ise YPG'li teröristleri korumak için geçen ay askerlerini Menbic'e gönderdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.