Hava Durumu

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu'ndan gazetecilere saldırıya kınama!

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) tarafından, PKK, PYD, YPG ve DEAŞ terör örgütlerine yönelik olarak başlatılan Barış Pınarı Harekâtı'na ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, "Türkiye'nin güvenliğine açık tehdit oluşturan terör gruplarına yönelik gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekâtını destekliyoruz. Ayrıca basın mensuplarını hedef alan hain saldırıları şiddetle kınıyoruz" denildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2019 11:22
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2019 11:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu'ndan gazetecilere saldırıya kınama!

Terörün bir insanlık suçu olduğu ve Türkiye'nin terör örgütlerine yönelik operasyonunun evrensel hukuka uygun olduğu belirtilen yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildi. "Türkiye uluslararası kurallardan doğan hakkını kullanmaktadır. Barış Pınarı Harekâtı, Birleşmiş Milletler Güvelik Konseyi terörle mücadele kararları ve BM Sözleşmesi'nde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde başlamıştır. Türkiye'nin en üst basın meslek kuruluşu olan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu olarak, Türkiye'nin güvenliğine açık tehdit oluşturan terör gruplarına yönelik gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekâtını destekliyoruz. Öte yandan, Barış Pınarı Harekâtını Nusaybin ve Akçakale'de takip eden meslektaşlarımızın bulunduğu otellere teröristlerce ateş açılmış ve dün bir İhlâs Haber Ajansı muhabiri, bugün de 2 Anadolu Ajansı muhabiri meslektaşımız yaralanmıştır. Toplumun haber alma hakkı için canlarını hiçe sayarak görevini yapan meslektaşlarımıza geçmiş olsun diyor, basın mensuplarını hedef alan hain saldırıları şiddetle kınıyoruz.
Barış Pınarı Harekâtında şehit düşenlere Allah'tan rahmet diliyor, Türk Silahlı Kuvvetlerinin bölgedeki terör unsurlarını yok edeceğine yürekten inanıyoruz açıklaması yapıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.