Hava Durumu

Türkiye-Hollanda ilişkilerinde yeni dönem!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Hollanda Dışişleri Bakanı Stef Blok görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenledi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Doğrudan yatırım açısından Hollandalı firmalar Türkiye'de birinci sırada. Karşılıklı yatırımlarımız artıyor. Bundan sonra pozitif gündeme odaklanarak ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2018 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2018 15:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Türkiye-Hollanda ilişkilerinde yeni dönem!

Ankara, Türkiye-Hollanda ilişkilerinin normalleşmesine dönük kritik bir ziyarete ev sahipliği yaptı.

Türkiye'yi ziyaret eden Hollanda Dışişleri Bakanı Stef Blok, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya geldi. Görüşme sonrası iki bakan ortak basın toplantısı düzenledi.  Hollandalı şirketlerin doğrudan yatırımda Türkiye'de ilk sırada yer aldığını belirten Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bundan sonra pozitif gündeme odaklanarak ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz" dedi.

Çavuşoğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

"Artık pozitif gündeme odaklanmamız lazım. Türiye-AB ilişkilerinde gelinen noktayı ele aldık. AB ile ilişkilerimizi canlandırmak istiyoruz. Avrupa ile olan ilişkilerimizi de canlandırmak istiyoruz. Önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde ben de Hollanda'yı ziyaret etmek istiyorum."

"Ne ben ne de Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda hükümetini ya da halkını Nazi olmakla suçlamadık. Hollanda halkı için Nazi benzetmesi yapmadık. Sadece o dönemdeki Hollanda hükümetini eleştirdik. Biz o günleri geride bıraktık, şimdi geleceğe bakıyoruz."

Blok'un konuşmasından satırbaşları:

"Türkiye İdlib'le ilgili çok önemli ve kilit bir rol oynadı. Türkiye son bir kaç yılda zor zamanlar yaşadı. Türkiye zor zamanlardan geçti. 2016 temmuz ayında demokrasi tam anlamıyla saldırıya uğradı"

"Demokrasi ve demokrasinin korunması için çaba harcanması her zaman hükümetler olarak bizim görevimiz. İnsan hakları ve hukukun üstünlüğü konularını ele aldık."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.