Hava Durumu

'Türkiye İdlib'de gözlem noktalarını hızla kurmalı'

Suriye'nin İdlib bölgesindeki gözlem noktalarıyla ilgili açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, "Türkiye İdlib'de gözlem noktalarını hızla kurmalı. Zira şimdiye kadar sanırım 3 gözlem noktası oluşturdular. Toplam sayılarıysa 20 olmalı" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2018 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2018 11:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Türkiye İdlib'de gözlem noktalarını hızla kurmalı'

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rus diplomasisinin 2017'deki sonuçları hakkında basın toplantısı düzenledi. Lavrov basın toplantısında, Rusya'nın ABD, NATO ve ABD'yle ilişkilerinin yanı sıra başta Suriye olmak üzere Ortadoğu'yla ilgili diplomatik hamlelerinden Ukrayna'nın doğusundaki kriz ile Kore yarımadasındaki gerilime kadar çeşitli alanlarda soruları yanıtladı.  "Suriye'de ilerleme gördük" diyen Lavrov, şu andaysa Türkiye ve İran'la birlikte Suriyeli tarafları bir araya getirecek ulusal bir kongre için hazırlandıklarını anımsattı. Lavrov ayrıca, bu ulusal diyalog sürecinin Cenevre'deki barış sürecine de yardımcı olacağını umduğunu söyledi.

TÜRKİYE'YE ÇAĞRI

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Türkiye'nin, Suriye'nin İdlib kentinde yer alan gerilimi azaltma bölgesi çevresinde gözlem noktaları oluşturmayı bir an önce tamamlamasını umduklarını vurguladı. Lavrov, "Zira şimdiye kadar sanırım 3 gözlem noktası oluşturdular. Toplam sayılarıysa 20 olmalı. Bu, yöneticilerimizin temasları sırasında konuşuldu. Bize bu işin hızlandırılacağına dair garanti verdiler. Bunun, İdlib'deki durumun istikrar kazanmasına yardımcı olacağını umuyorum" dedi.

ABD'DEN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ

Lavrov, ABD'nin Suriye'de ordu kurma çabalarıyla ilgili de değerlendirme yaptı. "ABD'nin Suriye'de ordu kurma çabaları ülkenin toprak bütünlüğüne zarar verebilir" diyen Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, "ABD'den bu konuda detaylı açıklama bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.