Hava Durumu

'Türkiye ile ABD arasında silahlı çatışma riski arttı'

ABD merkezli askeri dergi The National Interest (NI), Washington'un terör örgütü YPG'ye aktif destek vermesi nedeniyle Türkiye ve ABD arasında silahlı çatışma riskinin arttığını yazdı.

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2018 15:02
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2018 15:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Türkiye ile ABD arasında silahlı çatışma riski arttı'

ABD merkezli askeri dergi The National Interest (NI), Türkiye'nin Afrin'de düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı'yla ilgili dikkat çeken bir analiz yayımladı. Dergi, Washington'un terör örgütü YPG'ye aktif destek vermesi nedeniyle Türkiye ve ABD arasında silahlı çatışma riskinin arttığını vurguladı. Suriye'de İsrail F-16'sının düşürülmesi nedeniyle İsrail ile Suriye ve İran arasında da çatışma riskinin arttığını yazan NI, bu 2 hususun, Suriye'deki krizi tırmandırabileceğini belirtti.

ABD, GERÇEKLERİ KABULLENMELİ

Bu arada NI, ABD yönetimine IŞİD'in yenildiğini ve Suriye hükümet güçlerinin Rusya ve İran'ın desteğiyle zafer kazandığını kabul etmeyi önerdi. Günümüzde Suriye'de çözüme yönelik diplomatik çabaların büyük bölümünün ABD değil, Rusya, Türkiye ve İran tarafından sarf edildiğini de kaydeden NI, Beyaz Saray'ın Suriye'de tek taraflı eylemlerden vazgeçmesi ve kapsayıcı ve çok taraflı diplomasiye geçiş yapması gerektiğini vurguladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.