Hava Durumu

Türkiye ile ilgili olay yaratacak iddia!

PKK/PYD-YPG'nin işgalindeki Menbiç'te halk Türkiye'nin Afrin gibi burayı da temizlemesini bekliyor. Bu amaçla da teröristlerin her adımıyla ilgili Türkiye'ye sürekli istihbarat aktarıyorlar.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2018 09:59
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2018 09:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Türkiye ile ilgili olay yaratacak iddia!

Terör örgütü PKK/PYD-YPG'nin işgali altında olan Menbiç, Türkiye ve ABD arasında gerilim konusu olmaya devam ediyor. ABD verdiği tüm sözlere rağmen PKK/PYD-YPG'yi Menbiç'ten çekmezken şimdi de Suriye'de denkleme girmek isteyen Fransa Menbiç hakkında açıklamalar yapmaya başladı. Fakat sahadan gelen bilgiler, ABD ve Fransa'nın PKK/PYD-YPG'yi uzun süre orada tutamayacaklarına işaret ediyor.

ÖRGÜT TAHKİMAT YAPAMADI

Sabah'ın haberine göre, Menbiç halkı PKK/PYD-YPG baskısından bunalmış durumda. Zaman zaman terör örgütüne karşı protestolar gerçekleştiriliyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Menbiç'i de temizleyeceğiz" sözleri bölge halkında büyük heyecan ve beklenti yarattı. Yerel halk Türkiye'nin yardım elini beklediklerine dair Ankara'ya mesajlar gönderiyor. PKK/PYD-YPG Menbiç'i işgal ettiğinden bu yana yerel halktan destek görmedi. Örgüt bu nedenle Afrin'de yaptığı gibi Menbiç'e ciddi bir tahkimat yapamadı. Teröristlerin sokaklarda devriye atarak halk üzerinde baskı kurduğu ve halkla iç içe geçemedikleri belirtiliyor. Terör örgütü PKK/PYD-YPG'den kurtulmak isteyen halk Menbiç'te olup bitenleri de Türkiye'ye istihbarat olarak aktarıyor. Afrin'de olduğu gibi Menbiç'ten de ciddi bir bilgi akışı var. Teröristlerin her türlü hareketi, hazırladıkları tuzaklar, nerelerde tahkimatları olduğu Türkiye'ye siviller kanalıyla ulaşıyor. Bu durum da Menbiç'e yönelik olası bir harekâtta Türkiye'nin elini güçlendiriyor.

AFRİN'DEKİ GİBİ KAÇACAKLAR

Bölgedeki kaynaklar, Türkiye'nin Menbiç için harekete geçtiği anda yerel halkın da Mehmetçiğe ciddi destek vereceğine, terör örgütünün Menbiç'te direniş göstermesinin imkânsız olduğuna dikkat çekiliyor. Türkiye harekete geçtiği sırada terör örgütünün Menbiç'ten kaçmak isteyeceği ifade ediliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.