Hava Durumu

Türkiye'nin dünyaca ünlü plajıyla ilgili iddia korkutmuştu! Açıklama geldi...

Antalya'da, Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü yetkilileri, sosyal medyada paylaşılan Konyaaltı Plajı'nda amip tespit edildiği ile ilgili söylentilerin doğru olmadığını belirtti. Yetkililer, Antalya denizinin halk sağlığı açısından güvenli olduğunu ve rahatlıkla denize girilebileceğini belirterek halkın asılsız haberlere itibar etmemesini istedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2019 15:39
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2019 15:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Türkiye'nin dünyaca ünlü plajıyla ilgili iddia korkutmuştu! Açıklama geldi...

Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü yetkilileri, sosyal medya üzerinde son günlerde paylaşılan "Konyaaltı Sahili Beach Park ve Sarısu Plajı arasında amip bulunduğu" yönünde çıkan haberle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, söz konusu alanda çok sayıda plajın bulunduğuna dikkat çekilerek, plajların 12 adedinin Mavi Bayrak ile ödüllendirildiği vurgulandı.

DENİZ SAĞLIKLI

Söz konusu bölgede 24 adet numune istasyonu bulunduğuna ve her hafta düzenli şekilde analiz yapıldığına dikkat çekilen açıklamada, 05/08/2019 tarihli son numune sonuçları incelendiğinde bölgenin ulusal ve uluslar arası standartlara uygun deniz suyu kalitesine sahip olduğunun anlaşıldığı belirtildi. İl genelinde farklı kurumlarca yürütülen çalışmalar sonucunda elde edilen verilerin deniz suyu kalitesinin halk sağlığı açısından hiçbir sıkıntı olmadığına halkın da; sosyal medyada dolaşan asılsız ve teknik bir çalışmaya dayalı olmayan haberlere itibar etmemesi istendi.

"15 GÜN ARA İLE AVRUPA BİRLİĞİ NORMLARINDA KONTROL EDİLİYOR"

Açıklama'da şu ifadelere yer verildi: "Mavi Bayraklı Plajlar için deniz suyunun sezon süresince 15 gün ara ile Avrupa Birliği normlarında kontrol ediliyor. Söz konusu numune programı tüm mavi bayrak programına dahil olan kurumlarca (Antalya Valiliği Mavi Bayrak Komisyonunca) belirlenip bir bütünlük halinde uygulanıyor ve Mavi Bayrak panosunda ve ilgili web sayfasında (http://www.mavibayrak.org.tr/tr/plajlistesi.aspx?İl_refno=7) güncel deniz suyu analiz sonuçları plaj kullanıcıları ile paylaşılmaktadır. İl genelinde kurulan Mavi Bayrak Denetim Komisyonunca söz konusu plajlarda planlı/plansız denetimler yapılmakta olup; ayrıca Türkiye Çevre Eğitim Vakfına (TÜRÇEV) ulaşan şikayetlere/başvurulara istinaden de gerekli çalışmalar yapılarak başvuru sahibine yapılan iş ve işlemlerde bilgi verilmektedir.

Ayrıca Mavi Bayrak programı haricinde Antalya Valiliği Sağlık İl Müdürlüğünce de İl genelinde deniz suyu numuneleri alınıp gerekli analizleri yapılmakta ve Sağlık İl Müdürlüğünün web sayfasında (http://yuzme.saglik.gov.tr/) tüm plaj kullanıcılarının paylaşımına sunulmaktadır.

Söz konusu deniz suyu kalitesi izleme çalışmaları dışında Antalya Büyükşehir Belediyemizce de deniz yetki sahamızda kontrol amaçlı 81 noktada (ulusal mevzuatlarda minimum örnek alma sıklığı iki haftada bir olmasına rağmen konunun hassasiyeti nedeniyle Belediyemizce haftada 1 periyotla) deniz suyu kalitesi izleme çalışmaları yapılmaktadır.Söz konusu sosyal medyada yer bulan bölgede 24 adet numune istasyonumuz bulunmakta ve 05/08/2019 tarihli son numune sonuçları incelendiğinde ilgili yönetmelik ve ulusal ve uluslar arası standartlara uygun deniz suyu kalitesine sahip olduğumuz anlaşılmaktadır. İl genelinde farklı kurumlarca yürütülen bu çalışmalar sonucunda elde edilen verilerin deniz suyu kalitesinin halk sağlığı açısından değerlendirilmesi yapılmakta ve paydaşlarla paylaşılmakta olup; sosyal medyada dolaşan asılsız ve teknik bir çalışmaya dayalı olmayan haberlere değer verilmemesini halkımızdan rica ederiz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.