Hava Durumu

Türkiye'nin en yüksek köprüsü açıldı! Erdoğan'dan flaş açıklamalar

Siirt'in Pervari ilçesine bağlı Beğendik Beldesinde yapımına 2014 yılında başlanan, Van-Tatvan-Bitlis ile Siirt-Mardin-Batman hattını birbirine bağlayan köprü tamamlandı. Türkiye'nin en yüksek köprüsü olan Beğendik Köprüsü, Van ile Siirt-Pervari arasındaki seyahat süresi 5 saatten 2 saate indirecek. Açılış töreninde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan kararlılık vurgusu yaparken, "Ayasofya'nın yeniden camiye döndürülmesi meselesi de bu kararlılığın sonucudur" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2020 16:38
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2020 16:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Türkiye'nin en yüksek köprüsü açıldı! Erdoğan'dan flaş açıklamalar

Siirt'te tarihi gün yaşanıyor. Türkiye'nin en yüksek köprüsü olma özelliğine sahip olan Botan Çayı Beğendik Köprüsü açıldı. 

Törende konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Açılışını yapmakta olduğumuz Beğendik Köprüsü ve Küçüksu Hizan Pervari yollarımızın ülkemize hayırlı olmasını Allah'tan diliyorum.

Köprümüzün ve yollarımızın yapıldığı yer ülkemizin en zorlu coğrafyalarından biridir. Böyle bir coğrafyada yol yapmanın da köprü inşa etmenin de sıkıntısını en iyi projelendirip inşa edenler bilir. Mücadeleden kaçmak yerine tabiatın zorluklarının üstesinden gelmeyi tercih ettik.

Türkiye'nin karayol uzunluğu 6 bin 100 kilometreydi biz bu karayol uzunluğunu 27 bin 300 kilometreye uzattık. Bununla da kalmadık, böylece 72 kilometrelik bir yol ve güzergahında yer alan 165 metrelik Beğendik Köprümüz inşa edildi. Yapımı uzun sürmüş olsa da şehirlerimizi birbirine bağlayan bu mevcut projeyi tamamladık.

Türkiye'nin en yüksek köprüsü ünvanını taşıması ortaya çıkan projenin önemine dikkat çekiyor. Tamamen Türk mühendis ve işçilerinin eseri olan köprünün malzemeleri de ülkemizde üretilmiştir.

Şehir inşa edeceksen, şehir yapacaksan bu dünyada en büyük hüner inşa ve ihya ederek insanların kalbini kazanmaktır. Biz de 18 yıldır ülkemizin 81 vilayetinde her alanda inşa ettiğimiz eserlerle milletimizin gönlünü kazanmaya çalışıyoruz. Rabbim bize imkan verdiği sürece milletimize hizmet çıtasını artırarak sürdüreceğiz. Her iş gibi ülkeye ve millete hizmette nasip meselesidir.

Bu kadim topraklar binlerce yıldır insanları bağrında yaşatmış bir çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bu topraklarda her kültürden insanın ortak bir hedefi vardır bu hedef hep birlikte güven, huzur refah içinde kardeşçe yaşamaktır. Millet olarak hepimizin yüreğinde yaşayan bu hedefi terör dahil her yolu deneyerek engellemeye çalıştılar. Terörle mücadeleden darbe girişimine kadar bu sınamaları Allah'a şükür birer birer başarıyla geride bırakıyoruz. Terör örgütlerini tepelemekle kalmadık, karada ve denizde oldukça derinlikli bir güvenlik hattı oluşturduk. Ekonomimizde kurulan tuzakları aldığımız tedbirlerle etkisiz hale getirerek büyümeye devam ettik.

Türkiye'nin kararlı yürüyüşü birilerini rahatsız ediyor. Türkiye''nin kendine sunulanla yetinmesini istiyor. Artık o eski Türkiye'nin geride kaldı.

Darbe girişimlerini görmezden gelenler darbecilere kucak açıyor. Kimin hangi safta olduğunu görüyoruz.

(Ayasofya'nın ibadete açılması)

Haklı kararlılığımızın sonucu olarak ibadete açtık. Kimin ne dediğine değil milletimizin ne istediğine göre bu kararı aldık.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.