Hava Durumu

'Türkiye'nin harekatı işgal, hava savunma sistemlerimiz hazır'

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mekdad, Türkiye'nin Afrin'e yönelik olarak başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı'nı "işgal" olarak nitelendirdi. Mekdad, buna karşılık vereceklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2018 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2018 14:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Türkiye'nin harekatı işgal, hava savunma sistemlerimiz hazır'

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mekdad, TSK'nın ÖSO ile birlikte düzenlediği Zeytin Dalı Harekâtı'yla ilgili skandal açıklamalarda bulundu. Mekdad harekâtla ilgili olarak "Türkiye'nin işgali, Suriye'nin egemenliğinin açıktan ihlalidir, Suriye'nin egemenliğine karşı bir saldırıdır" dedi. BBC'ye konuşan Suriyeli bakan yardımcısı, harekâta askeri bir karşılık verilip verilmeyeceğiyle ilgili "Doğrudan ya da dolaylı olarak cevap veriyoruz. Şu anda yaşananlara bakabilirsiniz. Bizim kendi politikalarımız var, kendi konumumuz var. Bu saldırıyı kınadık ve buna göre hareket edeceğiz. Özellikle herhangi bir eylemden bahsetmeyeceğim ancak Suriye'nin kendini korumaya hakkı vardır. Tekrar tekrar söyledik, Türk rejiminin saldırılarına yanıt vermek için mümkün olan her aracı kullanacağız" dedi.

Mekdad, "Bu, uçakları düşürmeyi de kapsıyor mu?" sorusuna ise "Bunu çok açık olarak söyledik. Hava savunma sistemlerimiz hazır" cevabını verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.