Hava Durumu

Türkiye'nin Hollanda Büyükelçiliği'ne sürpriz atama

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin yeni Lahey Büyükelçisi'nin Şaban Dişli olduğunu duyurdu. Şaban Dişli'nin kardeşi Tümgeneral Mehmet Dişli 15 Temmuz darbesine katıldığı gerekçesiyle tutuklanmış ve tartışmalara neden olmuştu.

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2018 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2018 14:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Türkiye'nin Hollanda Büyükelçiliği'ne sürpriz atama

Türkiye ve Hollanda ilişkilerini normalleştirme kararının ardından ikinci adım geldi. Karşılıklı büyükelçiler atandı. Türkiye yeni Lahey Büyükelçisi olarak Şaban Dişli ismini belirledi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanı'nın onayıyla Şaban Dişli Lahey Büyükelçimiz olarak atanmıştır" denildi.

Dışişleri kökenli bir isim olmayan eski AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, 21 Mayıs'ta düzenlenen AK Parti Kongresi sonrası, MKYK'da yer alamamıştı.

Dişli 30 Ağustos'ta genel başkan danışmanlığı görevine getirilmişti.

Şaban Dişli, 15 Temmuz darbe girişiminin önde gelen isimlerinden ve tutuklu yargılanan Mehmet Dişli'nin kardeşi.

Türkiye ve Hollanda arasındaki ilişkiler 2016 yılındaki anayasa referandum sürecinde gerilmiş, o dönem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın ziyareti Hollanda güvenlik güçleri tarafından engellenmişti. O olaydan sonra da ilişkiler kopmuş, Türkiye Lahey Büyükelçisi'ni geri çağırmıştı. Diplomatik çabalar sonucunda, temmuz ayında ilişkilerin normalleştirilmesi kararı alınmıştı. Dişli'nin büyükelçi olarak atanmasının ardından Hollanda Dışişleri Bakanı da ekim ayında Türkiye'ye gelecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.