Hava Durumu

Türkiye'nin önde gelen üniversitesi Uludağ'da neler oluyor?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, Uludağ Üniversitesi için çok çarpıcı bir araştırmayı gündeme getirdi. Sarıbal, ODTÜ'nün bilimsel verilere dayanarak hazırladığı listeye göre üniversitenin büyük bir gerileme dönemine girdiğini belirtip, "Uludağ'da adeta bilimsel kuraklık yaşanıyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2019 14:28
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2019 14:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Türkiye'nin önde gelen üniversitesi Uludağ'da neler oluyor?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, ODTÜ bünyesinde 2009 tarihinde kurulan URAP Araştırma Laboratuvarının üniversitelerin güçlü ve geliştirmeye açık yönlerini belirlemelerine yardımcı olmak amacıyla her yıl dünya genel sıralaması ve bilim alanı sıralaması yaptığını hatırlattı.

Yeni açıklanan 2018-2019 yılı raporunda, Uludağ Üniversitesi'nin hem dünya genel sıralamasında hem de tıp ve sağlık bilimleri alanında büyük bir gerileme içinde olduğunun görüldüğünü kaydeden Sarıbal, şunları söyledi:

"Sadece Bursa'nın değil ülkemizin en önemli eğitim kurumlarından olan Uludağ Üniversitesi'nde bilim için çanlar çalıyor. Uludağ'da adeta bilimsel kuraklık yaşanıyor. ODTÜ'nün bilimsel verilere dayanarak hazırladığı listeye göre Uludağ Üniversitesi büyük bir gerileme dönemine girdi. Dünya üniversitelerinin yarıştığı sıralamaya göre Uludağ Üniversitesi 7 yılda tam 364 basamak gerileyerek 1226'ncı sırada yer aldı.

Bu hem Bursa için hem Uludağ Üniversitesi için üzücü olduğu kadar, ülkemiz adına da büyük bir kayıp. Çünkü sadece Uludağ Üniversitesi değil, diğer üniversitelerimiz de geriliyor. Aynı raporda ilk 500 içinde hiçbir üniversitemiz yer almıyor" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.