Hava Durumu

Türkiye'nin utanç tablosu! En fazla Bursa'da...

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun verilerine göre Mayıs ayında 37 kadın katledildi. Bu ay işlenen cinayetlerden 14'ünün faili tespit edilemedi. Kadınlardan 10'unu kocası, 6'sını akrabası, 4'ünü oğlu, 2'sini ayrıldığı erkek arkadaşı ya da kocası, 1'ini ise babası öldürdü. En çok kadın cinayetlerinin işlendiği iller ise Bursa, Edirne ve İstanbul oldu.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2018 13:52
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2018 13:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Türkiye'nin utanç tablosu! En fazla Bursa'da...

Türkiye'nin utancı kadın cinayetlerinde sayı yeniden artmaya başladı. Nisan ayında 30 kadın cinayete kurban giderken mayıs ayında ise sayı 37'ye ulaştı.  Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun verilerine göre Kadın cinayetlerinde bu ay 13 kadının ölümü şüpheli ölüm iken, 12 kadının ölümü tespit edilemedi. Kadınların 6'sı ekonomik nedenlerle, 3'ü kendi hayatına dair karar almak isterken, 2'si boşanmak ve 1'i barışma teklifini reddettiği için öldürüldü.

Bu ay içerisinde en çok kadın cinayetlerinin işlendiği iller: Bursa'da 7, Edirne'de 3, İstanbul'da 2.

CANİCE CİNAYETLER

Bu ay kadın cinayetlerinde şiddetin boyutu da arttı, canice cinayetler gerçekleşti. Konya'da 69 yaşındaki Ayşe Saçıkaralı bir dere yatağında bedeni parçalanmış halde cansız bulundu. Kars'ta 9 aylık hamile Sezen Alkan, evli olduğu erkek tarafından öldürüldü. Sezen Alkan'ın sezaryenle alınan bebeği yaşam mücadelesi veriyor. Bursa'da cinayetten hükümlü 34 yaşındaki Mehmet Alparslan, cezaevinden izinli çıkıp evli olduğu Çiğdem Alparslan'ı kesici aletle öldürdü.  Eskişehir'de Derya Kuru, Ankara'dan birlikte araçla yola çıktığı Hayati Gür tarafından ateşli silahla araç içerisinde öldürüldü. Kuru'yu öldüren katil Hayati Gür sonrasında da intihar etti. Kastamonu'da 38 yaşındaki Pınar Çelik, birlikte yaşadığı Gencay G. tarafından kesici aletle öldürüldü.

YAKINLARI KATLETTİ

Bu ay kadın cinayetlerinde 14'ünün faili tespit edilemezken, 10'u evli olduğu erkek tarafından, 6'sı akrabası, 4'ü oğlu, 2'si ayrıldığı erkek ve 1'i babası tarafından öldürüldü. Öldürülen kadınların 15'i 36-65 yaş aralığındayken, 4'ü 26-35 yaş arasında, 3'ü 19-25 yaş arasında.

ÇOCUK İSTİSMARI DEVAM EDİYOR

Çocuk istismarına dair basına yansıyan haberlere göre 23 çocuk bu suça maruz kaldı. Ancak gerçek rakamların bundan çok daha fazla olduğu biliniyor.

Çocukların 12'si tanımadığı kişiler tarafından istismara, kamuya açık alanlarda uğradılar.

Antalya'da düştü denilerek hastaneye götürülen 2.5 yaşındaki Suriyeli bebeğe istismar uygulandığı tespit edildi, bebeği hastaneye getirenler gözaltına alındı.

Adıyaman'da sokak ortasında 11 yaşındaki çocuk okul servisini beklerken oradaki esnaf İlyas B. tarafından taciz edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.