Hava Durumu

Türkiye şehitlerini uğurladı, gözyaşları sel oldu!

Suriye'nin Tel Abyad kentindeki bombalı saldırıda şehit olan 3 asker Eskişehir, Tokat ve Şanlıurfa'da toprağa verildi. Hakkari'de atış eğitiminde meydana gelen kazada şehit olan 2 asker de gözyaşlarıyla son yolculuğa uğurlandı. Ağrı'da kalp krizi sonucu şehit olan uzman çavuşun cenazesi de Ankara defnedildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2020 16:38
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2020 16:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Türkiye şehitlerini uğurladı, gözyaşları sel oldu!

Bugün 6 ilde şehit cenazesi vardı.

Suriye'deki Barış Pınarı Harekatı bölgesinde yol kontrolü yapan askerlere yönelik düzenlenen saldırıda şehit olan Binbaşı Şevket Tombul, Uzman Onbaşı Mustafa Alpaklı ve Teğmen Sinan Bilir için Şanlıurfa GAP Havalimanı'nda tören düzenlendi.

TOKAT

Şehit Piyade Teğmen Sinan Bilir'in cenazesi, Tokat'ta toprağa verildi.

Nevriye ve Bahattin Bilir çiftinin 4 çocuğundan biri olan şehit Teğmen Sinan Bilir'in cenazesi baba ocağında helallik alındıktan sonra Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören alanına getirildi. Şehidin ağabeyi Ahmet Bilir (30) kardeşinin tabutuna sarılarak gözyaşı dökerken, şehidin küçük kardeşi Aşkın (12) metanetini korumaya çalıştı. Şehidin dedesi ve yakınları büyük üzüntü yaşadı. Cuma namazını müteakiben düzenlenen cenaze törenine askeri ve mülki erkanın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili tarafından kıldırılan cenaze namazı sonrasında şehidin cenazesi askerlerin omuzlarında cenaze aracına taşındı. Şehidin ağabeyi Ahmet Bilir, kardeşinin tabutunun önünde elinde fotoğrafı ile birlikte yürüdü. Şehidin cenazesi Erenler Mezarlığı'nda bulunan Garnizon Şehitliği'nde toprağa verildi. Şehit Teğmen Sinan Bilir'in geçen yıl Ağustos ayında babasını kaybettiği, 2 ay önce ise mevlit için Tokat'a geldiği öğrenildi. Bilir'in Sibel Bilir ile nikah yaptığı, yaz aylarında düğün hazırlığında olduğu kaydedildi.


ŞANLIURFA

Suriye'nin Telabyad kentinde bomba yüklü aracın patlaması sonucu şehit olan Uzman Onbaşı Mustafa Alpaklı (23) Şanlıurfa'da defnedildi.
Ali ve Aysel Alpaklı çiftinin 8 çocuğundan biri olduğu öğrenilen şehit Mustafa Alpaklı'nın cenazesi Eyyübiye ilçesine bağlı Salman kırsal Mahallesine götürüldü. Şehidi al bayraklarla donatılan baba evinde büyük bir kalabalık "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" sloganlarıyla karşıladı. Bir ay önce evlendiği eşi Ayten Alpaklı al bayrağa sarılı tabuta son defa dokunarak gözyaşları döktü.

Şehidin babası Ali, annesi Aysel ve kardeşleri de al bayrağa sarılı tabuta son bir defa bakıp gözyaşlarına boğulurken 8 yaşındaki kardeşi Memati ise asker kıyafeti giyerek omuzlarına astığı Türk Bayrağıyla tabutun yanına gidip öptü. Törende bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erdin, şehidin ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi. Şehidin naaşı, Cuma namazının ardından mahalle camisinde kılınan cenaze namazı sonrası defnedildi.

Cenazeye Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Oktay Ağbuga, İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, İl Jandarma Komutanı Albay Eyüp Sabri Kirişçi, milletvekilleri, kurum amirleri, askeri yetkililer, şehidin ailesi ve yakınları katıldı.
 

ESKİŞEHİR

Piyade Binbaşı Şevket Tombul'un naaşı, sabah saatlerinde Şanlıurfa GAP Havaalanında düzenlenen resmi törenin ardından memleketi Eskişehir'e getirildi. Reşadiye Camii'nde cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazı öncesinde şehidin ailesi cami bahçesinde taziyeleri kabul etti.

Eskişehirli şehit Şevket Tombul'un eşi Aslıhan Tombul, baba Necdet Tombul, anne Şehnaz Tombul, abla Şerife Duman ve kardeşi Emrah Tombul, düzenlenen törende tabutun başından ayrılmadı. Uzun uzun tabuta sarılan ve gözyaşlarına hâkim olamayan aile, şehidin naaşını öperek uğurladı. Abla Şerife Duman, şehidin naaşının başında, "Bu çok acıymış. Bu acının tarifi yok" kelimelerini söylerken, kardeşini "Kahramanım" diyerek uğurladı. Şehidin Kumsal adından 4 yaşında bir kız ve Kıvanç adında 6 aylık bir erkek çocuğu bulunurken, Kıvanç'ı en son 8 günlükken gördüğü belirtildi.

İl Müftüsü Bekir Gerek tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Şehit Tombul'un cenazesi tekbirlerle top aracına konuldu. Burada sevenleri tarafından dakikalarca tabutu öpülen Şehit Şevket Tombul'un naaşı, toprağa verileceği Kanlıpınar Şehitliği'ne gözyaşları arasında götürülerek defnedildi. Cenaze törenine Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Hava Orgeneral Atilla Gülan, Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir Emniyet Müdürü Engin Dinç, Anadolu Üniversitesi Rektörü Şafak Ertan Çomaklı, şehidin ailesi, yakınları, askeri yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.


 

HAKKARİ ŞEHİDİ 2 ASKERE VEDA
 

Hakkari'de atış eğitimi esnasında meydana gelen kazada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Tolga Kaplan (28), memleketi Mersin'de son yolculuğuna uğurlandı.
Dün hava şartlarından dolayı cenazenin Hakkari'den çıkarılamaması sebebiyle şehit Kaplan için bugün Muğdat Camii'nde tören düzenlendi.

Ailesinin yaşadığı Toroslar ilçesine bağlı Turgut Türkalp Mahallesi'nde evine son kez götürülen şehidin cenazesi, daha sonra tören için Muğdat Camii'ne getirildi. Burada askerlerin omzunda şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu cami avlusuna götürülürken, yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehidin babası Yusuf Kaplan ve kardeşleri, tabuta sarılıp uzun süre gözyaşı döktü. Şehit Kaplan için cuma namazının ardından cenaze töreni düzenlendi. Törene Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, protokol üyeleri, askeri erkan ile şehidin ailesi ve yakınları katıldı.

Cenaze namazının kılınmasının ardından şehidin yakınları tabutun başına gelerek gözyaşı döktüler. Kaplan'ın tabutuna sarılarak öpen yakınlarını askeri görevliler teselli etmeye çalıştı. Ayrıca şehidin cezaevinde bulunan bir kardeşi de özel izinle törene katıldı. Top arabasına konulan Kaplan'ın cenazesinin arkasında bir süre yürüyen ailesine ve protokol üyelerine, çok sayıda vatandaş da destek odu. Yürüyüş sırasında Kaplan'ın babası ve kardeşleri gözyaşı döktü.

(Tolga Kaplan)

Yüzlerce kişinin katıldığı törenin ardından Mersin Şehir Mezarlığı'na götürülen Kaplan'ın cenazesi, şehitlikte toprağa verildi. Hakkari Çukurca bölgesinde 15 Ocak tarihinde atış eğitimi esnasında meydana gelen kazada, Piyade Sözleşmeli Er Tolga Kaplan ile Piyade Sözleşmeli Er Sait Miyanyedi şehit olmuş, iki asker de yaralanmıştı. Şehidin annesi Ayşe Kaplan'ın yaklaşık 1.5 yıl önce kanser hastalığından hayatını kaybettiği, teyzesi Filiz Kaplan'ın ise geçen yıl aynı sokakta ayrıldığı eşi tarafından tabanca ile vurularak öldürüldüğü öğrenildi.

MEMLEKETİ ÇAYCUMA'DA DEFNEDİLDİ

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde şehit düşen 25 yaşındaki Piyade Sözleşmeli Er Sait Miyanyedi'nin Türk Bayrağı'na sarılı naaşı Çaycuma ilçesinde düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Hakkari'nin Çukurca ilçesi Bayrak Tepe Üs Bölgesi'nde bölücü terör örgütü mensuplarının sızma noktalarına karşı yaptırılan el bombası atış eğitiminde kaza sonucu meydana gelen el bombası patlaması nedeniyle şehit düşen 25 yaşındaki Piyade Sözleşmeli Er Sait Miyanyedi'nin naaşı gece saatlerinde TSK'ya ait kargo uçağıyla Zonguldak'a getirildi. Gece Çaycuma Devlet Hastanesi Morguna kaldırılan şehidin tabutu, cenaze namazı kılınmak üzere Çaycuma Pazaryeri'ndeki tören alanına getirildi.

Şehit Miyanyedi için düzenlenen cenaze törenine Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Bartın Valisi Sinan Güner, Karabük Valisi Fuat Güler, Bölge Milletvekilleri, askeri personel, daire amirleri, kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı. Cenaze töreninde Anne Naciye, baba Satılmış ve kardeşi Nazmi Miyanyedi güçlükle ayakta durabildi. Cuma namazını müteakiben kılınan cenaze namazında törene katılanlardan helallik alındı.  Kılınan cenaze namazının ardından şehit piyade sözleşmeli er Miyanyedi'nin naaşı, Dereköseler köyündeki aile mezarlığına defnedildi.

KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT OLAN UZMAN ÇAVUŞ ANKARA'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde görevi başında geçirdiği kalp krizi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Çağrı Toptaş (34), Ankara'da gözyaşları arasında toprağa verildi. Ağrı'nın Diyadin ilçesine bağlı Ulukent köyündeki jandarma karakolunda görev yapan Jandarma Uzman Çavuş Çağrı Toptaş, geçirdiği kalp krizi üzerine kaldırıldığı Diyadin Devlet Hastanesinde kurtarılamayarak şehit oldu. Ağrı'da düzenlenen törenin ardından Ankara'ya getirilen şehit için Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde tören düzenlendi.

Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, kuvvet komutanları, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Ankara Valisi Vasip Şahin, şehidin babası Ümit, annesi Seringül, eşi Asuman ve 4 yaşındaki oğlu Doruk ve yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törende şehidin annesi Seringül ve eşi Asuman Toptaş gözyaşlarına boğuldu. Şehidin cenazesi cuma namızını müteakip kılınan cenaze namazının ardından top arabası ile Cebeci Mezarlığı'na götürüldü. Yerde sürdüğü oyuncak arabasıyla cenaze aracını takip eden şehidin 4 yaşındaki oğlu Doruk ise babasının arkasından el salladı. Şehit Toptaş'ın cenazesi, Cebeci Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.



 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.