Hava Durumu

Türkiye sığınılacak son liman

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu,"Bugün Balkan coğrafyasında, Kafkas coğrafyasında, Ortadoğu'da, farklı farklı nedenlerden ötürü maruz kaldıkları saldırılardan sonra bu ülkeye güven varsa ve sığınılacak tek liman olarak bu ülkeyi görüyorlarsa, bizim mutlaka bunlara kayıtsız kalmamamız gerekiyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2017 08:46
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2017 08:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Türkiye sığınılacak son liman

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesinin Yunus Emre Spor Kompleksinde gerçekleştirdiği bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, bu coğrafyanın önemli bir kavşak noktası olduğunu, herkesin sığınacak son limanı olduğunu söyledi.

"Bugün Balkan coğrafyasında, Kafkas coğrafyasında, Ortadoğu'da, farklı farklı nedenlerden ötürü maruz kaldıkları saldırılardan sonra bu ülkeye güven varsa ve sığınılacak tek liman olarak bu ülkeyi görüyorlarsa, bizim mutlaka bunlara kayıtsız kalmamamız gerekiyor" diyen Çavuşoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Suriyeli kardeşlerimiz için komşuluk ve uluslararası ilişkiler bağlamında diplomatik enstrümanları kullanarak onlarla olan ilişkilerimizi arttırmak, bulundukları bölgede rahat huzur içinde yaşamasını sağlamaktır ama üzerilerine boca edilen bombalar sebebiyle çocukların bile katledildiği bir noktada Türkiye'nin kapılarını kapatarak onlara sırtımızı dönmek asla ve asla mümkün olmamalıdır. Bu düşünce bile hasıl olmamalıdır. Bu olduğu için söylemiyorum ama fi tarihte TBMM kürsüsünde güya Balkanlı olduğunu ifade eden başka bir partiden milletvekili arkadaşımız Suriyelilerle ilgili maalesef böyle bir söz kullanmıştı. Kendisine şunu söyledim; 'Be hey gafil. Sen bu ülkeye Bulgaristan'dan geldin. 89 göçüyle bu kapılar sana sonuna kadar açıldı. O zaman annen baban sırtındaki bir heybeyi alıp bölgeye gelirken sana kimse 'Buradan gitsin' demedi. Senin siyasi partin ve senin siyasi ahlakın bugün aynı şeyleri Suriyeliler için söylüyorsa otur ve düşün hatta ağla' Ne farkımız var? Zaman gelmiş, savaşlar olmuş, sınırlar belli bir hale gelmiş. Birimiz sınırın bu tarafında hasbelkader kalmışız birimiz öbür tarafında kalmışız. Çanakkale'ye gittiğiniz zaman Şam'dan Halep'ten Saraybosna'dan Sofya'dan bir çok yerden şehidimiz yok mu?"

Doğulu, batılı, Kafkaslı, Balkanlı kimsenin birbirinden farkının olmadığını söyleyen Çavuşoğlu, "Bu ülke hepimize yeter, kardeş olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Hep birlikte ülkemizi kalkındıracağız. Şaha kalkacağız, bunu başaracak güçteyiz" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.