Hava Durumu

Türkiye Suriye'de kimi destekleyecek? Dikkat çeken açıklama...

ABD ile Rusya arasında yaşanan Suriye krizinde Türkiye'nin pozisyonunu üstü kapalı bir şekilde açıklayan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, BM'de ABD'nin verdiği tasarının reddiyle önemli bir fırsatın kaçırıldığını söyledi. Aksoy, "Kimyasal silah kullanımı insanlığa karşı suçtur ve cezasız kalmaması lazım" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2018 11:29
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2018 11:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Türkiye Suriye'de kimi destekleyecek? Dikkat çeken açıklama...

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD ile Rusya arasında yaşanan Suriye krizi, Doğu Guta'daki kimyasal saldırı ve Türkiye'nin söz konusu gerilimdeki pozisyonuyla ilgili dikkat çeken açıklama yaptı.  Suriye'de kimyasal saldırı iddialarıyla ilgili olarak ABD'nin Suriye'ye olası saldırısına Türkiye'nin destek verip vermeyeceği sorusunu yanıtlayan Aksoy,  "Sayın Cumhurbaşkanımızın ABD Başkanı Trump'la görüşmesi oldu. Bizim de Dışişleri Bakanlığı olarak bu konudaki görüşmeleri devam ediyor. Biz Türkiye olarak süreci yakından takip ediyoruz. Bakalım görüşmeler neyi gösterecek. Biz de süreci yakından izlemeye devam ediyoruz" yanıtını verdi.

KUVVETLİ ŞÜPHELER VAR

"7 Nisan'da Duma'ya düzenlenen saldırının Suriye rejimi tarafından gerçekleştirildiğine yönelik kuvvetli şüpheler var. Biz olayın derhal soruşturulmasını istedik ve kınadık" diyen Aksoy, "Kimyasal silah kullanımı insanlığa karşı suçtur ve bu kimyasal saldırıların cezasız kalmaması lazım. Biz ABD'nin BMGK'ya olayın soruşturulması için sunduğu karar tasarısının eş sunucusu olduk. Fakat bu karar tasarısı veto edildi. Biz bu karar tasarısının veto edilmesini söz konusu kimyasal silah saldırısının olup olmadığı yönünde tespiti konusunda kaçırılmış çok önemli bir fırsat olarak görüyoruz" dedi.

İNCİRLİK'E İZİN VERİLECEK Mİ?

Aksoy, Suriye'ye düzenlenmesi olası bir hava saldırısında İncirlik üssünün kullanımına Türkiye'nin izi verip vermeyeceği konusunun da NATO Genel Sekreteri'nin önümüzdeki hafta gerçekleştireceği Türkiye ziyaretinde görüşülecek konular arasında yer alacağını ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.