Hava Durumu

Türkiye ve ABD anlaştı!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve ABD'li mevkidaşı Tillerson, Ankara ve Washington arasında ilişkilerin normalleşmesi için mutabakata varıldığını bildirdi. Tillerson, "Suriye hedefimiz örtüşüyor, önce Menbic'i ele alacağız. Bu aşamadan sonra birlikte hareket edeceğiz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2018 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2018 14:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Türkiye ve ABD anlaştı!

İki ülke tarafından yapılan ortak açıklamada ise Suriye'nin toprak bütünlüğüne vurgu yapıldı, ortak duruş sergileneceği belirtildi. Kurulacak ortak mekanizmada ilk toplantı Mart ayında yapılacak ve farklı kurumlar mekanizmada yer alacak.

İki bakanın görüşmesi sürerken Reuters'a konuşan bir Türk yetkili, Ankara'nın talepleri arasında YPG'nin Fırat Nehri'nin doğusuna çekilmesi olduğunu söyledi. Getirilen bir diğer öneri, Türk ve ABD askerlerinin Menbic'te birlikte konuşlanması. Washington teklifi değerlendiriyor.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın kritik Türkiye temaslarının ikinci günü. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşıyla Ankara Palas'ta bir araya geldi. İki bakanın gündeminde Afrin'e Zeytin Dalı Harekâtı, Suriye, FETÖ gibi başlıklar vardı. Görüşmenin sonunda kameraların karşısına geçen Çavuşoğlu ve Tillerson'dan ilk sözü alan Türk bakan oldu.

Çavuşoğlu, "İlişkilerimiz kritik bir aşamada. Ya bu ilişkileri tekrar yoluna koyacaktık ya da daha kötüye gidecekti. Dün akşamdan bu yana ortaya koyduğumuz iradeyle ilişkiyerimizi tekrar normalleştirme konusunda bir anlayışa vardık. Bunun için atılması gereken adımlar var. Her iki tarafın beklentisi var" diye konuştu.

Türkiye'nin FETÖ hakkında ve ABD'nin PKK/YPG'ye verdiği destek konusunda beklentilerini net şekilde dile getirdiğini aktaran Çavuşoğlu, "Yaşamsal güvenlik kaygılarımızın ciddiye alındığını düşünmek istiyoruz"  ifadesini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.