Hava Durumu

Türkiye yasta... Şehitlerin kimlikleri belli oldu!

Van'ın Gevaş ilçesinde kırıma uğraması sonucu düşen uçakta şehit olan emniyet görevlilerinin isimleri açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2020 10:49
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2020 10:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Türkiye yasta... Şehitlerin kimlikleri belli oldu!

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından, şehit emniyet görevlilerinin fotoğrafları ve isimleriyle birlikte yapılan paylaşımda, "15 Temmuz 2020 tarihinde Havacılık Daire Başkanlığımız envanterine kayıtlı İnsanlı Keşif Uçağımızın Van'da Artos Dağı'na çarparak kırıma uğraması sonucu şehit olan 7 kahraman görev arkadaşımıza Allah'tan rahmet yakınlarına, teşkilatımıza ve milletimize başsağlığı ve sabırlar dileriz" denildi.

Kazada şehit olan emniyet görevlilerinin isimleri şu şekilde:

Şehit Pilot Komiser Gökhun Mete Altunbaş, Şehit Pilot Komiser Yardımcısı Samet Üstüner, Şehit Komiser Yardımcısı İrfan Aydoğan, Şehit Komiser Yardımcısı Semih Güzelay, Şehit Uçuş Teknisyeni Polis Memuru Mustafa Keskin, Şehit Polis Memuru Onur Ramazan Bayram ve Şehit Polis Memuru Burak Derya.

Van'dan keşif için havalanan Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait uçak görevden dönerken Artos Dağı'na çarptı. Uçakta bulunan 2'si pilot, 5'i teknik personel 7 emniyet mensubu şehit oldu. Şehit olan polis memurlarından birinin Afyonkarahisar, Çay Deresinek beldesi nüfusuna kayıtlı Onur Ramazan Bayram olduğu ortaya çıktı. Bekâr olan Bayram'ın ailesinin Manisa Alaşehir'de yaşadığı kaydedildi.

(Onur Ramazan Bayram)

BİR HAFTA İÇİNDE İKİNCİ ŞEHİT ATEŞİ

Acı haberi Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, Alaşehir Belediye Başkan Vekili Muammer İbişoğlu, İlçe Jandarma Komutan Vekili Astsubay Başçavuş Coşkun Akçay, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Zorpuzan'dan alan baba Nail Bayram ve anne Semra Bayram, büyük üzüntü yaşadı. Bekar olduğu öğrenilen şehidin evine Türk bayrağı asıldı. Şehidin ailesi ve yakınlarını, protokol üyeleri ile mahalle sakinleri teskin etti.

Öte yandan Alaşehir ilçesi bir hafta içerisinde ikinci şehidinin yasını tutuyor. 9 Temmuz tarihinde de Sakarya'nın Hendek ilçesinde, havai fişek fabrikasından imha edilmek üzere getirildiği taş ocağında patlayıcıların kamyondan indirilmesi sırasında meydana gelen patlamada Alaşehirli Jandarma Uzman Çavuş Mesut Yazar şehit olmuştu.

1 ÇOCUK BABASIYDI

Şehit 7 emniyet personelinden Pilot Komiser Gökhun Mete Altunbaş'ın acısı memleketi Samsun'a düştü.

Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı kadrosunda görevli iken geçici olarak Hakkari'de görevlendirilen Pilot Komiser Gökhun Mete Altunbaş, Van ve Hakkari illerinde uçuş görevini sürdürürken Van'da uçağın düşmesi sonucu 6 emniyet mensubu ile birlikte şehit oldu. 7 yıllık polis olup Samsun doğumlu olan 31 yaşındaki Gökhun Mete Altunbaş'ın Kırıkkale Keskin nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Eşinin de komiser olduğu öğrenilen şehit pilotun 1 çocuk babası olduğu ifade edildi. Şehit komiserin babasının Samsun'un Bafra ilçesinde, eşinin ise Ankara'da ikamet ettiği kaydedildi.

(Pilot Komiser Gökhun Mete Altunbaş)

Şehit olan polis memuru Burak Derya'nın (28) Mersin'in Anamur ilçesindeki baba ocağına acı haberi ulaştı. Şehidin Yıldırım Beyazıt Mahallesi'ndeki evinde acı haberi alan baba Özcan Derya ile anne Fides Derya, büyük üzüntü yaşadı. Şehidin evine Türk bayrağı asılırken, mahalleli ve yakınları taziye ziyaretinde bulundu. Şehidin yarın Anamur'da toprağa verilmesi bekleniyor.

Pilot Polis Samet Üstüner'in Ankara'nın Beypazarı ilçesindeki baba ocağına ateş düştü.  Şehadet haberi ailesine verilirken, acı haberin ardından şehidin Ankara'nın Beypazarı ilçesindeki baba ocağının bulunduğu sokak Türk bayrakları ile donatıldı. Beypazarı Belediyesi ekipleri de taziye çadırı kurdu. Evli olan şehidin babasının adının Adem, annesinin Ayşe olduğu ve bir kız kardeşinin olduğu öğrenildi.

(Samet Üstüner)

4 AYLIK EVLİYDİ

Şehitlerden İzmir Torbalılı olan şehit Komiser Yardımcısı Semih Güzelay'ın babaevine acı haber ulaştı. Torbalı Kaymakamı Ercan Öter ve Torbalı İlçe Jandarma Komutanı Emre Balcı, şehidin babası Mustafa Güzelay'a acı haberi verdi. Acı haberin verilmesinin ardından şehidin babaevine Türk bayrağı asıldı. Kaymakam Ercan Öter, "Van, Hakkari bölgesinde görev uçuşu yapan insanlı keşif uçağımız, Van Gevaş'ta bulunan Artos Dağı'na çarparak düşmüştür. Uçak içerisinde bulunan 7 emniyet mensubumuz şehit olmuştur. Şehitlerimizden Komiser Yardımcısı Semih Güzelay'ın ailesi ilçemiz Ayrancılar Fevzi Çakmak Mahallesi'nde ikamet etmektedir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, milletimize başsağlığı ve sabırlar diliyorum" dedi. Şehit Komiser Yardımcısı Semih Güzelay'ın 4 ay önce evlendiği ve eşinin Ankara'da bulunduğu öğrenildi.

(Semih Güzelay)

BURSA ŞEHİDİ BİR SÜRE ÖNCE BABASINI KAYBETMİŞ

İHA Pilotu Komiser Yardımcısı İrfan Aydoğan'ın şehit olduğu haberi, Bursa Nilüfer'de bulunan baba evine ulaştı. Acı haberi Nilüfer Kaymakamı Avni Oral tarafından şehidin amcası Mustafa Aydoğan'a verilirken, haberi alan yakınları büyük üzüntü yaşadı. Bekar olduğu öğrenilen şehidin taziye evine Türk bayrakları asıldı. Şehidin yakınlarını, protokol üyeleri ve mahalle sakinleri teselli etti.
Annesi Erzurum'a ziyarete gitmiş Van'da düşen uçakta şehit olan İrfan Aydoğan'ın bir süre önce babasını kaybettiği, annesi Mediha Aydoğan'ın yaklaşık bir ay önce Erzurum'da görevli olan oğlunu ziyarete gittiği ve bir aydır İrfan Aydoğan'ın yanında Erzurum'da bulunduğu öğrenildi. Şehidin amcasının ve abisinin Van'a giderek şehit komiser yardımcısı İrfan Aydoğan'ın naaşını alacağı öğrenildi. Tokat doğumlu 29 yaşındaki bekar komiser yardımcısı Bursa'da törenle toprağa verilecek.

(İrfan Aydoğan)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.