Hava Durumu

Türkiye'ye tehditler savurdu: 'Uçakları düşürürüz'

Türkiye'nin hazırlıklarını sürdürdüğü Afrin harekâtıyla ilgili Suriye rejiminden tehdit gibi açıklama geldi. "Türkiye'den Afrin'e yönelik herhangi bir askeri operasyon bir saldırı eylemi olarak değerlendirilecek" diyen Suriye Dışişleri Bakanı Yardımcısı Faysal Mikdad, hava savunma sistemlerinin de Türk uçaklarını vurmaya hazır olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2018 15:33
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2018 15:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Türkiye'ye tehditler savurdu: 'Uçakları düşürürüz'

Türkiye, terör yuvası Afrin'e yönelik harekât için hazırlıklarını sürdürürken, Esad rejiminden tehdit dolu açıklamalar geldi. Suriye Dışişleri Bakanı Yardımcısı Faysal Mikdad, "Türk yönetimini uyarıyoruz. Eğer Afrin bölgesinde herhangi bir askeri operasyona girişirlerse bu Türk ordusu tarafından yapılmış bir saldırı eylemi olarak değerlendirilecek" dedi. Suriye Dışişleri Bakanı Yardımcısı Mikdad ayrıca "Eğer Türk savaş uçakları bir saldırıya girişirse Suriye hava savunması herhangi bir Türk uçağı hedefini yok etmeye hazır" ifadelerini kullandı.

HAVA SAHASI GÜNDEME GELMİŞTİ

Mikdad'ın açıklaması Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun bugün Türkiye'nin YPG konrolündeki Afrin'e askeri müdahalede bulunacağını yinelemesinin ardından geldi. ABD'nin 'Suriye'de sınır gücü kurulmayacağı' yönündeki açıklamalarının Afrin'e düzenlenecek operasyonun ertelenmesini sağlamayacağını belirten Çavuşoğlu Afrin'e olası müdahalenin Rusya'yla koordineli yapılması gerektiğini ifade ederek  "Hava sahasını kullanmak için Rusya ve İran'la görüşüyoruz" demişti.

Suriye'nin Lazkiye kentinde Rusya'nın konuşlandırdığı S-400 füze bataryaları, ülkedeki hava savunma sisteminin temelini oluşturuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.