Hava Durumu

Türkoğlu: "Bursa'da 10 bin öğrenci donuyor"

Bursa'da öğrencilerin çok önemli bir sorunla karşı karşıya kaldığını söyleyen Selçuk Türkoğlu, 15 okulun kalorifer kazanları yetişmediği için 10 bin öğrencinin donarak eğitim gördüğünü söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2017 13:18
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2017 13:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Türkoğlu: "Bursa'da 10 bin öğrenci donuyor"

Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, yaza döneminde birçok okulun kalorifer kazanlarının söküldüğünü ve yeni kazanların takılmaması nedeniyle öğrencilerin soğukta eğitim görmek zorunda kaldığını belirtti.

Aralarında Yıldırım Nuri Erbak Ortaokulu, Osmangazi Farabi İlkokulu, Nilüfer İrfaniye İlkokulu, Yıldırım Emek Ortaokulu, Namık Kemal Ortaokulu gibi okulların bulunduğu kurumlarda, halen yeni kazanların takılmadığını, yönetmeliğe göre 15 Ekim tarihinde yanması gereken kaloriferlerin halen yanmadığını söyleyen Türkoğlu, öğrencilerin mont ve kabanlarla ısınmaya çalıştıklarını söyledi.

Kazanların ne zaman yanacağını da bilmediklerini, öğrenci ve velilere tatmin edici bir açıklama yapılmadığı, müteahhit firmaya da ulaşılamadığını ifade eden Türkoğlu, "Bursa Milli Eğitimi yine bir beceriksizliğe imza atmıştır. Kazan değişimi işleri ile ilgili çeşitli iddialar, kayrılmalar konuşuluyor. Bu meselenin mutlaka bir müfettiş incelemesiyle aydınlatılması gerekmektedir" dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.