Hava Durumu

Türksoy: 'Hevesleri kursaklarında kalacak!'

Gürcistan'daki Ermeni lobisi, 6 Türk STK'sına ve çok sayıda iş adamına ülkeye giriş yasağı koydurdu. Skandal karar sonrası harekete geçen Türkiye, Dışişleri Bakanlığı nezdinde girişim başlattı. Dünya Karapapak Türkleri Birliği Genel Başkanı Türksoy da "Bu olaya sevinen içimizdeki gizli Ermeni tohumlarının hevesleri kursaklarında kalacak" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2017 16:14
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2017 16:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Türksoy: 'Hevesleri kursaklarında kalacak!'

Gürcistan hükümeti, ülkedeki Ermeni lobisinin etkisiyle, 6 Türk Sivil Toplum Kuruluşu'na ve çok sayıda iş adamına ülkeye giriş yasağı getirdi. Borçalı adı verilen bölgede yaşayan Türkler'in, akrabalarıyla ilişkilerini kesmeye yönelik alınan bu karara tepki gösteren Dünya Karapapak Türkleri Birliği Genel Başkanı Seyfullah Türksoy, kararı 'provokasyon' olarak nitelendirdi. Türksoy, "Bu provokasyonu yaparak Türkiye - Gürcistan ilişkilerine zarar vermek isteyenlerin mutlaka ortaya çıkarılıp tutuklanmasını talep edeceğiz. Dost ve komşu ülke Gürcistan'ın bu provokatörleri mutlaka tespit edeceğine yürekten inanıyoruz. Bu olaya sevinen ve durumdan vazife çıkarmaya çalışan içimizdeki gizli Ermeni tohumları ve sapkın vatan hainlerinin hevesleri Allah'ın izniyle kursaklarında kalacak ve bu şerefsizleri hep vatan hainleri olarak hatırlayacağız" dedi.

ERDOĞAN'A İLETİLECEK

Karar sonrası Türkiye'nin de harekete geçtiğini belirten Türksoy, "Şu anda başta Tiflis Büyükelçiliğimiz, Başbakanlık Yurtdışı Türkler Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı olmak üzere çeşitli kurumlarımız konuyla yakından ilgileniyor. Bu konu gelecek hafta Gürcistan Başbakanı, Dışişleri Bakanı ve son olarak da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletilecek" diye konuştu.

SİNSİ PROVOKASYON

Öte yandan Türkiye Büyük Millet Meclisi İdare Amiri, Çorum Milletvekili Salim Uslu, konuyu Meclis gündemine taşıdı. Gürcistan'daki bazı karanlık lobilerin saygın Türk işadamlarına ve STK yetkililerine kurduğu kumpasa dikkat çeken Uslu, "Gürcistan'da bazı işgüzar bürokratların tutumları kimi saygın STÖ başkanları ya da işadamlarına karşı başlattığı haksız, hukuksuz uygulama Borçalı ve Ahıska Türklerini ve bizleri üzdüğü gibi Türkiye-Gürcistan ilişkilerini bozmayı amaçlayan sinsi bir provokasyonla da karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.