Hava Durumu

Tutuklu havalimanı işçilerinden 6'sı tahliye edildi!

Yeni havalimanında kötü çalışma koşulları ve iş güvenliği nedeniyle eylem yaptıktan sonra tutuklanan 33 işçiden altısının tahliye edildiği bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2018 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2018 14:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Tutuklu havalimanı işçilerinden 6'sı tahliye edildi!

Yeni havalimanında kötü çalışma koşulları ve iş güvenliği nedeniyle eylem yaptıktan sonra tutuklanan 33 işçiden 6'sının tahliye edildiği bildirildi.

İstanbul'daki yeni havalimanı inşaatında çalışan işçiler, 14 Eylül'de eyleme başlamıştı. 15 Eylül'de işçilerin kaldığı yatakhanelere sabaha karşı baskın yapan jandarma yüzlerce işçiyi gözaltına almıştı. Gözaltına alınan işçilerden 33'ü tutuklanmıştı.

Bugün İnşaat-İş sendikasının resmi Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, işçilerden altısı tahliye edildi.  Twitter'dan tapılan açıklamada, "Kesin olarak 6 arkadaşımızın serbest bırakıldığını teyit ettik. Adli kontrol ile bırakılan bu arkadaşlarımızın isimleri: Bilal Topçu, Birkan Topçu, Hasan Çetin, Mehmet Celal Demir, Musa Karakuş ve Selami Sarıbuğa" dendi.

Son olarak yeni havalimanı projesini yürüten İGA şirketinin CEO'su Kadri Samsunlu, 33 işçinin tutuklanmasıyla sonuçlanan eylemler için, "İşçi arkadaşlarım haklıydı" demişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.