Hava Durumu

Ucuz tatlılar zehir taşıyor!

Trans/ yanık/ işlenmiş endüstriyel yağ içeren ve ucuza satılan tatlıların zehir taşıdığını söyleyen Medicalpark İç Hastalıkları Uzmanı Sedat Aksın,  ucuz tatlılardan uzak durulması gerektiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2018 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2018 11:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Ucuz tatlılar zehir taşıyor!

Medicalpark İç Hastalıkları Uzmanı Sedat Aksın, çarşıda satılan ucuz tatlılarla ilgili önemli uyarılarda bulundu:

 "Pancar şekeri kullanılarak yapılan kestane şekerinin kilo ederi örneğin 50 tl iken 5-10 Türk lirası olan tezgahlarda dükkan önlerinde satılan sözüm ona tatlılardan uzak durmak gerekir.

Ülkemizde sırf mısır şurubu şekeri ( nişasta bazlı şeker) üretmek için yerleşen bazı yabancı menşeli şirketlerin üretimi olan 'nişasta bazlı şeker' dir ve gündemden düşülüp unutulacak bir konu değildir. Avrupa'da bu nişasta bazlı şeker (NBŞ) imalatta %0.5'lerde iken bizde denetimsiz olarak %45'lere kadar kullanılabilmektedir. Bir asker valizi NBŞ bir tır dolusu hamur işini tatlı yapabilmektedir. Oldukça ucuza mal olan bu şeker halkımızı tabir caizse zehirliyor diyebiliriz.

Toplumumuza uygulanan bir planın son safhasındayız. Şeker hastalığı arttı. Şeker hastalığı artınca kanser arttı, enfeksiyon hastalıkları arttı. Kızlarda yumurtalık kistleri/ erkeksi tüylenme, oğlanlarda meme büyümesi ( jinekomasti) / obezite arttı.

Bu şeker aynı zamanda kısırlaştırıyor da. Bütün fastfood ürünlerinde hazır tatlılarda, hazır meşrubatlarda kullanılabilmektedir.

Günümüzde oldukça yaygınlaşan kanserin ana nedeni NBŞ/ nişasta bazlı şekerdir.

Unutmayınız kanser hücresi yalnızca bu endüstriyel şekeri yiyerek beslenmektedir. Kanser hücresi et yemez, yağ yemez, kemik yemez ama tüm dokularda şekerden beslenerek kanseri tetiklemektedir. Kanda şeker seviyesi / açlık tokluk kan şekeri artıkça dokularda atipik/ defektli kusurlu hücreler kansere dönüşmektedir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.