Hava Durumu

Ülkelerine dönen Suriyeliler için uğurlama töreni

İstanbul Esenyurt'ta yaşayan 13 kişilik 3 Suriyeli aile, Zeytin Dalı Harekâtı'nın başarıyla sonuçlanmasının ardından, törenle ülkelerine uğurlandı. Törende konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, ilçede 140 bin Suriyelinin olduğunu ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2018 16:41
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2018 16:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Ülkelerine dönen Suriyeliler için uğurlama töreni

Fırat Kalkanı ardından yapılan Zeytin Dalı Harekatı ile birlikte güvenli hale gelen bölgelere Türkiye'de yaşayan Suriyeliler dönmeye başladı. Esenyurt'ta ikamet eden 13 kişilik 3 Suriyeli aile, Esenyurt Belediyesi tarafından düzenlenen uğurlama töreni ile ülkelerine doğru yola çıktı. Mehter marşları ile başlayan uğurlama töreninde konuşma yapan Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, 20 Ailenin daha Suriye'ye dönmek için beklediğini ifade etti.

İLÇEDE 140 BİN SURİYELİ VAR

Başkan Alatepe, "Cumhurbaşkanımız'ın bir söylemi yerine geldi. Buradan ilk etapta üç ailemizi, birisini Afrin'e ikisi Cerablus'a gidecek şekilde organizasyonumuz yapıldı. Yaklaşık olarak 140 bin Suriyeliyi barındıran bir ilçeyiz. Aynı camiye aynı okula beraber gittik. Evlerine dönerken gönül rahatlığı ile gidiyorlar, biliyorlar ki orada Türk Askeri var" şeklinde konuştu.

VATANIMI ÇOK ÖZLEDİM

Öte yandan Suriye'ye dönen kafilenin içinde bulunan Hikmet Nasir, Türkiye'ye teşekkür ederek, "4 yıldır Türkiye'de yaşıyorum. Suriye benim için anavatanımdır. Ben vatanıma dönmek istiyorum. Ben savaş olduğu için Türkiye'ye geldim. Üstümüze bombalar atılıyordu ben çocuklarımı korumak için geldim. Ben vatanımı çok özledim orada kalan akrabalarımız ile sürekli konuştuk" dedi. Konuşmaların ardından otobüslere binen Suriyeliler zeytin dalları ile uğurlandı. Suriyelilerin bindiği otobüsün önünde ise "Her şey için teşekkür ediyoruz biz evimize dönüyoruz" pankartı asıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.