Hava Durumu

Ülkenin en lezzetli ev yapımı pide tarifleri arşivi Nefis Yemek Tariflerinde!

Tamamı denenmiş, lokanta lezzetinde orijinal pide tarifleri videolu, resimli ve püf noktalı anlatımlarıyla mutfağınıza konuk olmaya geliyor! Her damak zevkine uygun değişik pide tarifi, hamurundan iç harcına aşama aşama detaylı yapılışları, ilk kez deneyenlerin dahi nefis sonuçlar elde edebileceği tutma garantili tariflerle sizleri bekliyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2019 12:23
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2019 12:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Ülkenin en lezzetli ev yapımı pide tarifleri arşivi Nefis Yemek Tariflerinde!

Tamamı denenmiş, lokanta lezzetinde orijinal pide tarifleri videolu, resimli ve püf noktalı anlatımlarıyla mutfağınıza konuk olmaya geliyor! Her damak zevkine uygun değişik pide tarifi, hamurundan iç harcına aşama aşama detaylı yapılışları, ilk kez deneyenlerin dahi nefis sonuçlar elde edebileceği tutma garantili tariflerle sizleri bekliyor.

Hamuru incecik, çıtır çıtır kıymalı kuşbaşılı etli pide tarifleri, iç harcının sırlarıyla lahmacun yapılışları, açık - kapalı pide tarifleri, tam ölçülü ramazan pidesi tarifleri, yumuşacık kır pidesi çeşitleri, milföy hamurundan kolay pide tarifleri, peynirli, sucuklu, kaşarlı, patatesli, tahinli, ıspanaklı farklı pide tarifleri, en güvenilir lezzetlerin adresi Nefis Yemek Tariflerinde!

Nefis Yemek Tarifleri Pide Tariflerine Nasıl Ulaşabilirim?

Ana sayfanın sağında yer alan kategoriler listesinden önce Hamur İşi Tarifleri ardından pide tarifleri seçeneğine tıklayarak anında ulaşabilirsiniz!

Pide tarifleri kategorisine girdikten sonra dilerseniz siteye en son eklenen 'yeni tarifler' dilerseniz en çok deftere eklenen 'popüler tarifler' filtresini uygulayabilirsiniz.

Sitenin en üst kısmında yer alan arama kutucuğuna, özel olarak hazırlamak istediğiniz pide tarifi ismini yazarak aratabilirsiniz. Örneğin; kıymalı pide tarifi, mini pide tarifi, tahinli pide tarifi gibi.

Karşınıza çıkan tüm tarifler denenmiş olup, malzeme ve yapılış aşamaları pek çok kez farklı takipçilerimiz tarafından test edilmiştir. Böylece aklınızda herhangi bir soru işareti kalmadan pide tarifleri çeşitlerini güvenle uygulayabilirsiniz, afiyet olsun!

Pide Tarifleri Hazırlarken İşinizi Kolaylaştıracak 7 Nefis Püf Noktası

Evde pide yapmak istiyorum; nasıl yapacağımı bilmiyorum diyorsanız hiç telaş etmeyin! nefis yemek tarifleri arşivinde herkese yetecek kadar pide tarifi var...

Dilediğiniz iç harcıyla ister açık ister kapalı muhteşem pide tarifleri hazırlayabilirsiniz. Ama öncesinde aklınızda bulunması gereken birkaç ipucunu sizlerle paylaşmak istedik. Lokanta lezzetindeki o nefis pideler nasıl hazırlanıyor?

Pidenin iç harcını hazırlarken bir miktar sulu olmasına özen gösterin. Lahmacun ve pide içi hafif sulu olursa kuru lezzetin önüne geçmiş olursunuz. Nemli bir harç için soğanı bol miktarda kullanabilirsiniz. İç harcı için dikkat edilmesi gereken bir nokta da malzemenin ince ince doğranmasıdır. Topaklanmış kıymalar, iri kıyılmış biber, soğan, domates ya da peynir gibi malzemeler hem görünüm hem de lezzet açısından tercih edilmez. Pidenin iç harcını önceden pişirirseniz pideniz daha kuru olur. Hamurun pişme süresi içinin de pişmesi için yeterli olacaktır. Pide tarifleri hazırlarken bir diğer önemli detay ise hamurdur. Pide hamurunu iyi yoğurmalı ve mayası gelene kadar mutlaka dinlendirmelisiniz. Bu adımda aceleci davranırsanız hamur sıkışık ve sert olur; yerken tat vermez. Restoranlarda sipariş ettiğiniz klasik pide görünümünü elde etmek için hamuru açtıktan sonra harcı koyarken kenarlarda katlama payı bırakın ve bu kısmı özenle katlayın; uçlarını parmaklarınızla bükebilirsiniz. Pidenin pişme süresi büyüklüğüne, iç harcın malzemesine ve hamurun kalınlığına göre değişkenlik gösterebilir. Bu nedenle pideniz fırındayken kontrollü olarak pişirebilirsiniz. Pideler sıcak servis edilmelidir. Pideyi fırından çıkardıktan hemen sonra kenarlarını yağlarsanız çok daha yumuşak ve lezzetli olur.

Hangi Pide Kaç Kalori?

Dışarıda ne yiyeceğinizi bilmediğiniz zamanlarda garanti olarak pide sipariş ettiğiniz oluyor mu? İster ev yapımı ister restoran pidesi olsun Türk mutfağının hamur işi tarifleri arasında ayrı bir yeri olduğu şüphesiz. Peki, hangi pide kaç kalori?

1 porsiyon kıymalı pide: 350 kalori 1 porsiyon kuşbaşılı pide: 510 kalori 1 porsiyon kaşarlı pide: 515 kalori 1 porsiyon peynirli pide: 255 kalori 1 porsiyon patatesli pide: 310 kalori 1 ince dilim ramazan pidesi: 67 kalori

Nefis Yemek Tarifleri Mutfağının Yıldızı 5 Çeşit Pide Tarifi

1) Lokma Lokma Yedirten Minik Kıymalı Pide Tarifi

Özel davetleriniz ve çay saati menüleriniz için ses getirecek minik pide tarifi kıymalı nefis harcıyla favoriniz olacak! Videolu anlatımı sayesinde kolayca hazırlayabileceğiniz bu sevimli pideler takipçilerimiz tarafından çok beğenildi! Mayalı yumuşacık hamuru; soğanlı, biberli, kıymalı iç malzemesi ile denemeye değer.

2) Videolu, Tam Ölçülü En Kolay Etli Ekmek Yapımı

Konya mutfağının incilerinden etli ekmek tarifini kendi mutfağınızda hazırlamanın aslında ne kadar olduğunun en leziz ispatı! Hamuru ve iç harcı için ihtiyacınız olan malzemelerin tam ölçüsü ve videolu anlatımı mutfakta harikalar yaratmanıza vesile olacak! Katlanmayan uzun pide sunumuyla etli ekmek tarifi huzurlarınızda.

3) Herkes Çok Şaşıracak! 10 Dakikada Nefis Milföy Pideler

Misafirleriniz için adeta bir şölen hazırlamaya ne dersiniz? Evet, yanlış duymadığınız hem de 10 dakika içinde! Milföy hamurları, kıymalı harç ve yumurta ile göz alıcı bir sunumla ikram edebileceğiniz doyurucu pideler hamur mayalama süresini de ortadan kaldırıyor. Habersiz misafire, telaşlı günlere birebir çözüm.

4) Hazırlarını Hiç Aratmaz: Doyurucu Karadeniz Pidesi Tarifi

Karadeniz mutfağının en sevilen yemeklerinden meşhur Karadeniz pidesi tarifi için tam da aradığınız orijinal tarif! İncecik çıtır hamuru, doyurucu bol iç malzemesi ile fırından çıktığı an kapış kapış yenecek! Kalabalık bir akşam yemeği için tercih edebileceğiniz pideler herkesten tam not alacak. Mutlaka deftere eklenmeli.

5) Tüm Detaylarıyla Bursa'nın Nefis Tahinli (Tahanlı) Pide Tarifi

Bursa'nın Türk mutfağına enfes katkısı: Tahinli pide! Tatlı pide çeşitleri arasında ayrı bir yeri olan tahinli pide nasıl yapılır, orijinal tarifi nedir hepsi bu tarifte gizli! Yanında bir bardak demli çayla şahane gidecek bu tarifi uygulamak oldukça pratik. Videolu anlatımı ve aşama aşama resimli yapılışı ile vazgeçilmeziniz olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.