Hava Durumu

Ülkü Ocakları Başkanı Ateş Bursa'da konuştu: Özellikle bir sendika bundan çok rahatsız!

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, Bursa'da yaptığı konuşmada, eğitim kurumlarında Türk kültürüne yönelik kitap dağıtımının özellikle bir sendikayı rahatsız ettiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2020 06:00
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2020 06:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Ülkü Ocakları Başkanı Ateş Bursa'da konuştu: Özellikle bir sendika bundan çok rahatsız!

Asuman KURT ÖGE

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, Ülküm Eğitim Kooperatifi ve Ülküm Eğitim Vakfı'nı ziyaret etti. Vakıf ve Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleriyle bir araya gelinen toplantıya Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Cihangir Kalkancı ve Bursa Ülkü Ocakları Başkanı Cahit Özdemir de katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını Ülküm Eğitim Kooperatifi ve Ülküm Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aydın yaptı. Konuşmasına kooperatif ve vakfın kuruluş amaçlarını anlatarak başlayan Mehmet Aydın, şunları kaydetti:

"80 öğrenci kapasiteli kız yurdu işletiyoruz. İki yıl önce açılan anaokulumuz var. Burada eğitim ve öğretime devam ediyoruz. Geçen yıl Tahtakale'de bulunan tarihi Bedesten'i kiraladık. Önümüzdeki günlerde açılışını yapacağız. Orasının bütün gönüldaşlarımızın buluşma yeri olmasını diliyoruz. 2019'da kapamak zorunda kaldığımız etüt eğitim merkezini 4 yıl işletebildik. Kapatmak zorunda kaldık dedim çünkü yeterince ekonomik destek alamadık."

Başkan Aydın, "Tüm olumsuzluklara rağmen hedefimiz bir ilkokul ve ortaokul açabilmek, daha çok üniversite öğrencisine eğitim-öğretim bursu verebilmek. Eğitim ve öğretimde her alana kaynak aktarabilen bir vakıf amaçlıyoruz" diyerek Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'e ziyaretlerinden ve desteklerinden ötürü teşekkür etti.   

"ÖZELEŞTİRİ BİR ZORUNLULUK"

Böylesine kutsal hedefleri olan bir kurumu ziyaret etmek ve bu kurumun yöneticileriyle buluşmaktan mutluluk duyduğunu belirten Ülkü Ocakları Genel Başkan Sinan Ateş, Türkiye'nin yarınları için eğitim ve öğretimin ne kadar önemli bir başlık olduğuna değindi. Konuşmasında birlik ve beraberliğin önemine de vurgu yapan Ateş, şunları kaydetti:

"Öncelikle Ülküm Eğitim kendimizi ait hissettiğimiz, öğrenci iken burs aldığım bir kurum. Ülküdaşlarımızın çocuklarının dershanemizde, okul ve yurtlarımızda bulunması gerekiyor. Yeterli desteği göremiyorsak isek de özeleştiri yapmak zorundayız. Eğer ortada bir emek varsa, bunun mutlaka bir karşılığı olmalı. Ülküm Eğitim Kooperatifi ve Vakfı olarak yapılacak her işe profesyonel bakmak gerekiyor. Mesela biz, Ülkü Ocakları olarak Ankara'da Yabancı Dil Sınavı'na yönelik İngilizce kursu açtık. Müracaat edenlerden para almadık, yarısı gelmedi. Bir şey ücretsiz olunca kıymeti de olmuyor. Burada yapılan işler çok kıymetli. Ülküm Eğitim Kooperatifi'nin yayınevi muazzam bir işti."

"BİRİLERİ RAHATSIZ"

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, müesseselerin bir disiplini olması gerektiğini vurgulayarak, bu doğrultuda Ülküm Eğitimin rol model olduğunu belirtti. Ülkü Ocakları olarak uygulamaya geçirdikleri okullarda kitap dağıtım projesine de değinen Ateş, "Biz okullarda öğrencilere kitap dağıtmaya başladık. 'Çocuklar İçin Dede Korkut' ve 'Çocuklar için Nutuk' gibi gelecek kuşaklara Türk kültürünü aktarabilmek adına hazırladık bu kitapları... Ama birileri rahatsız oldu. Özellikle bir sendika... Okulları resmen bu sendikaya teslim etmişler. Ama biz okullara gidip bu kültür yayınlarını çocuklarımızla buluşturuyoruz. Bursa'da da bin 100 kitap dağıttık. Ve dağıtıma devam edeceğiz. Sizden ricamız, burada bu organizasyona Ülküm Eğitim ile birlikte devam edelim" şeklinde konuştu.

"HERKES İŞİNİ YAPACAK"

"Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli, 'herkes kendi işini yapacak, sendikalar kendi işini, ülkü ocakları kendi işini, kurumlar kendi işini' der. Bu her zaman böyle olmalıdır" diyen Sinan Ateş, sözlerini şöyle noktaladı:

"O zaman vakıflar, kooperatifler, sendikalar, ülkü ocakları, herkes işini doğru ve düzgün yapmak zorunda. Aramızda bazı mikroplar vardı. Dağılıp başka partilere gittiler. Bizler hep beraber işlerimizi doğru ve düzgün yapmaya devam edeceğiz..."

Milliyetçi Hareket Partisi Bursa İl Başkanı Cihangir Kalkancı da "Türkiye'nin bekası için bizim kurumlarımızın bir arada olmaya ihtiyacı var. Ocağımız, vakıf ve kooperatifimiz burada bir araya geldik. Birbirimize destek olarak iyi ve doğru işler yapmaya devam etmeliyiz." dedi.

   

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.