Hava Durumu

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ateş'ten önemli mesajlar: 'Su bile taşıyamayacak'

Düşünen, konuşan, fikir üreten ve uygulayan bir Türk Gençliği hayal ettiğini vurgulayan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Dr. Sinan Ateş, "Okumayan, araştırmayan, sorgulamayan kişiler bu cephenin arkasında su bile taşıyamayacak" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2019 13:21
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2019 13:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ateş'ten önemli mesajlar: 'Su bile taşıyamayacak'

MHP Milletvekili Olcay Kılavuz'dan görevi devralarak Ülkü Ocakları'nın yeni Genel Başkanı olan Dr. Sinan Ateş, yeni döneme ilişkin çok önemli açıklamalar yaptı. Türk milletine hizmetin her türlü yöntemini kendilerine yol olarak belirlediklerini ifade eden Ateş, "Ülkü Ocakları; Türklük gurur ve şuurunu, İslam ahlak ve faziletini yaşamayı ve yaşatmayı hedefleyen bir hizmet ocağıdır. Merkezinde Türk gençliğine ve Türk milletine hizmet vardır. Bireysel yaşantımızla, genel kültürümüzle, insani davranışlarımızla, ahlaki tutum ve düzeyimizle, eğitim ve iş hayatındaki çalışmalarımızla topluma örnek teşkil edecek Türk gencini yetiştirmeyi hedefliyoruz" dedi.

BİR BATI BİR DOĞU DİLİ

"Düşünen, konuşan, fikir üreten ve uygulayan bir Türk Gençliği hayal ediyoruz" diyen Ateş, "Okumayan, araştırmayan, sorgulamayan, kendini geliştirmeyen kimseler bu cephenin gerisinde su bile taşımayacak. Ülkücüler çift başlı kartal gibi olacak. Bir başları doğuya bir başları batıya bakacak. Bir tane doğu bir tane de batı dili öğrenecekler" ifadelerini kullandı.

AZİZ SANCAR ÖRNEĞİ

Ülkü Ocakları'nın bir eğitim ve kültür vakfı olduğunu vurgulayan Ateş, "Ülkü Ocaklarında siyaset olmaz, Türk milletine nasıl hizmet edilir bunun yolları aranır ve hizmet üretilir. Burada pek çok kamu ve özel sektörde başarılar göstermiş, üst düzey görevlere gelmiş hatta dünyaca ün kazanmış pek çok sima yetişmiştir. Afrin operasyonunun ilk şehidi Musa Özalkan Ülkü Ocaklı'dır. Yaptığı bilimsel çalışmalarla Nobel ödülü almış olan Sayın Aziz Sancar da Ülkü Ocaklıdır. Burası bir ocaktır, bu öyle bir ateştir ki burada hamur kendi kendine şekil verir" diye konuştu.

TÜRK GENÇLİĞİ ÖNDERDİR

Ateş'in gündeminde gençlerin ülke meseleleriyle yeterince ilgilenmediği ve millî ve manevi değerleri önemsemediklerine yönelik eleştiriler de vardı. Bu görüşleri Türk gençliğine hakaret olarak kabul ettiğini belirten Ateş, "Türk gençleri millî ve manevi meselelerde daima öndedir ve birbiriyle yarışmaktadır. Türk gençliği ne yaptığını bilen; nerede, nasıl davranması gerektiğinin farkında olan; ailesine, kültürüne tavrı takdire şayan bir gençliktir" ifadelerini kullandı.

FETÖ'YE ÖYKÜNEN VARSA...

Son olarak 15 Temmuz'daki darbe teşebbüsüne ilişkin değerlendirme yapan Ateş, "Biz Milliyetçi-Ülkücü Hareket olarak başta Liderimiz Devlet Bahçeli Bey olmak üzere, tüm Türkiye'yi bu hain yapıya karşı her seferinde ikaz ettik. Ancak takiyyeyi ve riyayı kendilerine şiar edinmiş bu mürted sürüsü, 15 Temmuz'a kadar inlerinde saklanmışlar. Son kalkışmalarında da çok şükür başarılı olamadılar. Türk devleti ve milleti, milli ve manevi duygularının bir daha istismar edilmesine izin vermeyecektir. FETÖ'ye öykünen yapılar varsa; bu hain örgütün akıbetini acıklı bir şekilde kendilerine hazin bir son olarak hatırlatmak isteriz" dedi.

TÜRK DEVLET GELENEĞİNE İHANET

"Bizim yaslandığımız gelenek, Anadolu'yu İslâm ile Türkleştiren Pir-i Türkistan Ahmed Yesevilerin, Hacı Bektaşların, Hacı Bayramların yoludur. Referans noktalarımız arasında bu isimler ilk sıralarda yer alır" diyen Ateş, "Tarikatlar da isteyen kişinin meşrebine göre Allah'a ulaşma noktasında fıtratına uygun şekilde devam ettiği geleneksel yapılardır. Manevi dünyasında, iç âleminde kimin hangi veliyi sevdiği, kimin hangi Allah dostu olarak gördüğü kişiden feyz ve ders aldığı bizim kapsam ve ilgi dışımızdadır. Ancak hiç kimse yetkiyi ve maaşı devletten alıp, emrini büyüğünden, abisinden vs. alamaz. Bu hem Türk devlet geleneğine ihanet, hem anayasal bir suç, hem de aziz Türk milletine yapılabilecek en büyük kötülüklerden birisidir" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.