Hava Durumu

Uludağ'da arama kurtarma çalışmaları sona erdi! İşte yaralananların kimlikleri

Bursa Uludağ'da çatıdan düşen kar kütlesinin altındaki arama kurtarma çalışmaları sona erdi. Bu arada diğer tesislerin çatılarındaki karlar da temizlendi. Kar altından çıkarılanların kimlikleri de belli oldu.

Haber Giriş Tarihi: 04.02.2019 16:54
Haber Güncellenme Tarihi: 04.02.2019 16:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Uludağ'da arama kurtarma çalışmaları sona erdi! İşte yaralananların kimlikleri

Edinilen bilgiye göre, kullanılmayan PTT Uludağ tesislerinin çatısındaki karlar vatandaşların üzerine düştü. Tam bir can pazarı yaşanırken, ihbar üzerine olay yerine çok sayıda arama kurtarma personeli sevk edildi. Yapılan çalışmalarda kurtarılan 6 kişi Bursa'daki hastanelere sevk edildi. 

Olayın hemen ardından JAK, JÖAK, AFAD, AKUT, NAK, İHH Kurtarma Derneği ve Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiyenin ekiplerinin yaptığı çalışmalar sona erdi. Yaşanan facianın ardından olay yerine gelen Bursa Valisi Yakup Canbolat, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç ve Emniyet Müdürü Osman Ak incelemelerde bulundu. Tesisin üzerinde kalan kar birikintileri de Vali Canbolat'ın talimatıyla temizlendi. Jandarma arama-kurtarma köpekleri ise, son kez bölgede iz kokladı. Yapılan çalışmalarda kar kütlesi altında kimseye rastlanmadı. 

Bursa Devlet ve Çekirge Hastanelerine kaldırılan yaralılardan Yağmur Bingöllü (22), Ahmet Avdan (26), Ercan Sagın (30), Mustafa Bakkal (23), Melike Çevik (21) ve Mücahit Emre Başaran'ın (23) sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. 

Kar kütlelerinin düşme anları:

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.