Hava Durumu

Uludağ'da dağcılar ölüme meydan okuyor

Uludağ'da yürüyüşe çıkan Uludağ Dağcılık Kulübü ekibi yolda fırtına ve poyraza yakalanınca bir kulübeye sığındı. Zorlu yolculuğun ardından zirveye varan ekip büyük mutluluk yaşadı.

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2018 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 10.01.2018 10:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Uludağ'da dağcılar ölüme meydan okuyor

Uludağ Dağcılık Kulübü (ULUDAK) üyelerinin kar kalınlığının bir metreyi aştığı Uludağ'da gerçekleştirdikleri tırmanış oldukça zorlu geçti. Sabahın ilk ışıklarıyla yola çıkan dağcılar, kar fırtınası ve poyrazla karşılaştı. Dağcılar bir süre kulübelerinde fırtınanın dinmesini bekledi. Daha sonra tekrar yola çıkan dağcılar zorlu hava koşullarına karşı mücadele verdi.

Sonunda zirveye çıkan ve rahat bir nefes alan dağcılar, yürüyüşün oldukça zorlu fakat bir o kadar macera dolu olduğunu belirtti.

Zorlu şartlarda tırmanışların ve yürüyüşlerin hayati tehlikesi olduğunu vurgulayan ULUDAK Başkanı İsmet Şentürk, "Biz sadece eğitim ve zor şartları tanımak için bunu gerçekleştiriyoruz. Poyraz ve fırtına bazen ölümcül olabiliyor. Sisin etkisiyle birlikte yolu bulmakta zorluk çekilebiliyorsunuz. Dağcılığa meraklı amatör kişiler, Uludağ'ın zirvesine çıkmak istiyor. Tabii insanların bu doğa sevgisini anlayışla karşılıyoruz. Ancak bilmedikleri yerlere ve yollara girmemeleri gerekiyor. Bilinçli yapılması gereken bir spor... Bir çanta alıp zirveye çıkmak kimseyi dağın zor şartlarında kurtarmaz. Zorluklara uyum sağlamak için bilgi ve tecrübe gerekiyor" şeklinde uyarıda bulundu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.