Hava Durumu

Uludağ'da hareketli saatler! Kurtarma ekipleri mahsur kaldı...

Bursa Uludağ'da kayıp iki dağcıyı arama çalışmalarında henüz bir ize rastlanılmadı. AFAD başta olmak üzere gönüllü arama kurtarma timlerinden oluşan yüzlerce kişi tarafından yapılan aramalar sırasında 4 AKUT personeli Göl Çukuru bölgesinde mahsur kaldı.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2019 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2019 16:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Uludağ'da hareketli saatler! Kurtarma ekipleri mahsur kaldı...

Uludağ'da pazar akşamı zirve tırmanışı yaparken kaybolan amatör dağcılar Mert Alpaslan ve Efe Sarp'ı arama çalışmaları 3. gününde aralıksız sürüyor. 

AFAD başta olmak üzere gönüllü arama kurtarma timlerinden oluşan yüzlerce kişi tarafından yapılan aramalar sırasında 4 AKUT personeli göl çukuru bölgesinde mahsur kaldı.

Bölgenin tehlikeli olduğu, JAK'ın, mahsur kalan ekibi kurtarmak için bölgeye sevk edildiği öğrenildi.

AKUT Bursa İl Temsilcisi Abdullah Nişancıoğlu, zorlu dağ koşulları sebebiyle çetin bölgede yürüyüş halinde olan ekip ile telsiz irtibatının hiç kesilmediğini belirterek, "Bir arkadaşımız dün gece vadi araması sırasında dereye düştü. Kıyafetleri ıslandığı için hipotermiye karşı o bölgeye yeni arkadaşları sevkettik, kıyafetleri kurutuldu. Her şey stabil, vadinin içerisinde 4 kişi var. Arkadaşlarla görsel irtibatımız var. Arkadaşlar 3 gündür arazide aralıksız arama yapıyorlar, yorulmuş olabilirler diye halat ve sistem kuruyoruz. Vadinin içerisinden arkadaşları alacağız. Arkadaşların gittiği güzergahı tamamlamaları zaman alacağı için iple arkadaşlarımızı vadiden alacağız. Herhangi kaybolma ve hipotermi riski yok. Yorulmuş olabilirler. Dinlenmek isteyebilirler" diye konuştu.

(Kayıp dağcılar)

AKUT İstanbul Merkezi'nden yapılan açıklamada ise, "Arkadaşlarımız kaybolmadı. Alanda dün geceden bu yana mahsur kaldılar. Zor bir bölgedeler. AFAD, JAK ve AKUT' tan oluşan ekipler mahsur kalan arkadaşlarımızı tahliye etmek için bölgedeler. Kendileriyle görsel temas kuruldu. Arkadaşlarımızın güvenli bölgeye nakli en kısa sürede gerçekleştirilecek" denildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

Konuyla ilgli Bursa Valiliği'nden yapılan açıklamada ise "1 Aralık tarihinde Uludağ'da kaybolan iki dağcıyı bulmak üzere arama faaliyetlerine katılan 4 kişilik AKUT personeli Gölçukuru Yaylası yakınlarında bölgenin sarp olması ve öngörülemeyen durum dolayısıyla 3 ve 4 Aralık gecesini çadır kurarak bu bölgede geçiren AKUT personeline bölgeye giden AFAD, JAK, ANDA, AKUT ekipleri tarafından 4 Aralık tarihinde saat 16.00 da ulaşılmış ve bulundukları mevkiden alınarak güvenli bir şekilde geri dönüşlerine başlanılmıştır. Ekiplerin yaklaşık 1,5 saat içerisinde araçların bulunduğu bölgeye intikalleri sağlanacaktır" denildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.