Kış turizminin gözde merkezlerinden Uludağ hafta sonu tatilcilerin akınına uğradı. Hata sonu tatilini kayak yaparak geçirmek isteyenler sabahın erken saatlerinde yollara düştü. Dün geceden itibaren etkili olan kar yağışı, dağ yolunda kar kalınlığının 63 santimetreye ulaşmasına neden oldu. Yolda kalan araçlar kilometrelerce kuyruk oluşturdu. Araçlarının içerisinde beklemekten sıkılan bazı tatilciler dışarıya çıkıp kar topu oynarken bazıları da araçlarını yol kenarına çekip mangal keyfi yaptı. Zincirsiz yola çıkan sürücüler ise zor anlar yaşadı. İşleri açılan zincirciler bir takım zinciri 80 liraya sattıklarını söyledi. Öte yandan jandarma ekipleri araçlarına zincir takmayan sürücüleri geri çevirdi.
24 SAAT MESAİ!
Osmangazi Belediyesi, kar yağışına karşı hazırlıklarını tamamladı. Belediye, bu yıl da karla mücadelede 65 personel ve 18 araçla Osmangazi sokaklarında çalışmalarını 24 saat aralıksız sürdürecek. Osmangazi Belediyesi, ilçe genelinde bulunan 136 mahallede 7 beko loder kar temizleme aracı, 5 kar küreme ve tuz serpme aracı, 3 greyder, 3 loder kar küreme aracı ve bin ton kaya tuzu ile bu kışı da sıkıntısız atlatmayı planlıyor. Gece buzlanmaya karşı yolları temizleyecek olan ekipler, gündüz saatlerinde özellikle eğimli bölgelerdeki merdivenli yollar, trotuar ve yaya yollarına tuz dökecek.
OSMANGAZİ HAZIR!
Osmangazi Belediyesi, ayrıca soğuk havanın sebep olduğu buzlanmayı önlemek için kullanılacak kaya tuzlarını depolara stokladı. Belediye ekipleri kar ve buzlanmaya karşı kullanılacak kaya tuzunun 300 tonunu 25 kiloluk torbalar halinde, valilik, kaymakamlık, hastaneler, okullar, mahalle muhtarlıkları ve diğer resmi kurumların ilgili görevlilerine teslim etti. Karla mücadele ekibi, dağ bölgelerinde bulunan 27 mahallenin yollarının da kardan ulaşıma kapanmaması için yoğun çalışma yürütecek. Dağ bölgesindeki mahallelerin ulaşıma açık tutulması için kar küreme araçları ve kamyonlar sahada olacak. Belediye ekipleri köylerin ilçeye açılan yollarında ve köy içi sokaklarında çalışmalarını sürdürecek. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kış süresince vatandaşların gündelik hayatlarında herhangi bir sıkıntı yaşamaması için hummalı bir çalışma yürüteceklerini söyledi.
BÜYÜKORHAN BEYAZLARA BÜRÜNDÜ
Bursa'nın dağ ilçelerinden Büyükorhan da beyazlara büründü. İlçenin üst kesimlerinde kar kalınlığı 25 santimetrenin üzerine çıktı. Yollar karla kaplanırken, kar küreme ekipleri sabahın erken saatlerinden itibaren yolları tuzlamaya başladı.
Kaynak: IHA
En Çok Okunan Haberler
Bursa-Yalova karayolu Ovaakça mevkisinde, araca çarp...
Başkan Aktaş'tan Doğanbey çıkışı: 'O konutla...Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 7 yı...
Kendinizi hazırlayın! Bursa kavrulacakBursa'da yağmurlu havalar geride kaldı. Kentte birka...
Bursa'da flaş gelişme! Tüm görevlerinden ist...Türk Eğitim-Sen Bursa 2 No'lu Şube Başkanı Selçuk Tü...
MHP Bursa İl Başkanı Tevfik Topçu istifa edi...MHP Bursa İl Başkanı Tevfik Topçu'nun yarın görevind...
Mısır'da özel eğitim aldı, Bursa'da çalışma ...DEAŞ'ı öven söylemlerde bulunarak örgüte katılımları...
Bursa'daki muska cinayetinin sanığı: 'O ölme...Bursa'nın Kestel ilçesinde muska yazdığı öne sürülen...
CHP Bursa'da kimler istifa edecek?Bursa kulislerinden edinilen bilgilere göre, CHP Osm...
Komisyondan geçti! Uludağ Üniversitesi'nin a...Dördü vakıf olmak üzere 20 yeni üniversite kurulması...
Ankara bu haberle hareketlendi! Bir araya mı...Cumhurbaşkanlığı adaylığı gündeme gelen ve kararı me...
Erdoğan'dan 'bedelli askerlik' açıklaması!Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin erken seçime gitm...
S-400'lerle ilgili flaş gelişme! Türkiye'ye ...Rus devlet silah ihracat şirketi Rosoboroneksport Ba...
MHP'nin seçim sloganı belli oldu!Siyasi partiler 24 Haziran hazırlıklarını tam gaz sü...
Başbakan Yıldırım'dan flaş Abdullah Gül açık...Başbakan Binali Yıldırım, Abdullah Gül'ün adaylı hab...
TFF, olaylı Fenerbahçe - Beşiktaş derbisi iç...Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, Zir...