Hava Durumu

Uludağ'da kar yolları kapattı

Uludağ'da etkili olan kar yağışı nedeniyle yol kapandı. Kar kalınlığının 63 santimetreye ulaştığı Uludağ'da araçlar kilometrelerce kuyruk oluşturdu.

Haber Giriş Tarihi: 23.12.2017 14:41
Haber Güncellenme Tarihi: 23.12.2017 14:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Uludağ'da kar yolları kapattı

Kış turizminin gözde merkezlerinden Uludağ hafta sonu tatilcilerin akınına uğradı. Hata sonu tatilini kayak yaparak geçirmek isteyenler sabahın erken saatlerinde yollara düştü. Dün geceden itibaren etkili olan kar yağışı, dağ yolunda kar kalınlığının 63 santimetreye ulaşmasına neden oldu. Yolda kalan araçlar kilometrelerce kuyruk oluşturdu. Araçlarının içerisinde beklemekten sıkılan bazı tatilciler dışarıya çıkıp kar topu oynarken bazıları da araçlarını yol kenarına çekip mangal keyfi yaptı. Zincirsiz yola çıkan sürücüler ise zor anlar yaşadı. İşleri açılan zincirciler bir takım zinciri 80 liraya sattıklarını söyledi.  Öte yandan jandarma ekipleri araçlarına zincir takmayan sürücüleri geri çevirdi.

24 SAAT MESAİ!

Osmangazi Belediyesi, kar yağışına karşı hazırlıklarını tamamladı. Belediye, bu yıl da karla mücadelede 65 personel ve 18 araçla Osmangazi sokaklarında çalışmalarını 24 saat aralıksız sürdürecek. Osmangazi Belediyesi, ilçe genelinde bulunan 136 mahallede 7 beko loder kar temizleme aracı, 5 kar küreme ve tuz serpme aracı, 3 greyder, 3 loder kar küreme aracı ve bin ton kaya tuzu ile bu kışı da sıkıntısız atlatmayı planlıyor. Gece buzlanmaya karşı yolları temizleyecek olan ekipler, gündüz saatlerinde özellikle eğimli bölgelerdeki merdivenli yollar, trotuar ve yaya yollarına tuz dökecek.

OSMANGAZİ HAZIR!

Osmangazi Belediyesi, ayrıca soğuk havanın sebep olduğu buzlanmayı önlemek için kullanılacak kaya tuzlarını depolara stokladı. Belediye ekipleri kar ve buzlanmaya karşı kullanılacak kaya tuzunun 300 tonunu 25 kiloluk torbalar halinde, valilik, kaymakamlık, hastaneler, okullar, mahalle muhtarlıkları ve diğer resmi kurumların ilgili görevlilerine teslim etti. Karla mücadele ekibi, dağ bölgelerinde bulunan 27 mahallenin yollarının da kardan ulaşıma kapanmaması için yoğun çalışma yürütecek. Dağ bölgesindeki mahallelerin ulaşıma açık tutulması için kar küreme araçları ve kamyonlar sahada olacak. Belediye ekipleri köylerin ilçeye açılan yollarında ve köy içi sokaklarında çalışmalarını sürdürecek. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kış süresince vatandaşların gündelik hayatlarında herhangi bir sıkıntı yaşamaması için hummalı bir çalışma yürüteceklerini söyledi.

BÜYÜKORHAN BEYAZLARA BÜRÜNDÜ

Bursa'nın dağ ilçelerinden Büyükorhan da beyazlara büründü. İlçenin üst kesimlerinde kar kalınlığı 25 santimetrenin üzerine çıktı. Yollar karla kaplanırken, kar küreme ekipleri sabahın erken saatlerinden itibaren yolları tuzlamaya başladı.

 

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.