Hava Durumu

Uludağ'daki arama çalışmalarında yeni gelişme! Dağcı bastonu bulundu...

Uludağ'da kaybolan iki kişiyi arama çalışmalarında, Efe Sarp'a ait montun bulunduğu bölgede çalışmalarını sürdüren ekipler, yakındaki bir dere içinde saplanmış ve donmuş halde dağcı bastonu (baton) buldu. Batonun kime olduğunun araştırıldığı ifade edildi.

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2019 16:59
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2019 16:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Uludağ'daki arama çalışmalarında yeni gelişme! Dağcı bastonu bulundu...

Uludağ'da kayıp iki amatör dağcıyı arama kurtarma çalışmalarının dokuzuncu günü de tamamlanmak üzere...

Kurtarma ekipleri arama çalışmalarını büyük bir özveriyle sürdürüyor.

Geçtiğimiz gün 37 yaşındaki Efe Sarp'a ait kırmızı montun bulunmasının üzerine arama kurtarma ekiplerinin çalışma yönü Kürekli Dere mevkiine çevrilmişti.

O günden bu yana bölgede arama faaliyetlerini arttıran ekipler, Efe Sarp'a ait montun bulunduğu bölgede bir dere içinde saplanmış ve donmuş halde baton buldu.

Baton Jandarma tarafından incelemeye alındı.
 

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Bursa Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "1 Aralık 2019 tarihinde Uludağ'da zirveye doğru yürüyüşe çıktıktan sonra haber alınamayan iki dağcı için başlatılan arama çalışmaları ile ilgili olarak 10 Aralık 2019 tarihinde kayıp olan iki dağcıyı arama faaliyetleri, kayıp dağcılardan Efe SARP'a ait montun Kürekli Deresi bölgesinde bulunması nedeniyle insansız hava araçları (Drone) ile bu alan esas alınarak sürdürülmektedir. Daha önce bulunmuş olan monta, kuş uçuşu yaklaşık 70 metre uzaklıkta dere içerisinde saplanmış ve donmuş vaziyette 1 adet tırmanış batonu bulunmuştur. Çevresinde detaylı arama yapılmış olup, bir iz ve bulguya rastlanmamıştır. Arama çalışmalarına 1 JİKU (Jandarma İnsanlı Keşif Uçağı), 3 helikopter, 4 Jandarma Asayiş Timi, 1 JÖH Timi, 16 JAK personeli, 20 AFAD personeli ve 51 Sivil Arama ve Kurtarma ekibi olmak üzere toplam 95 kurtarma personeli katılmaktadır" denildi.

BATON NEDİR?

Baton, yürüyüşlerde ve tırmanışlarda yükü kollara paylaştırdığı ve kış faaliyetlerinde denge sağlayan, inişlerde dizlere ve bileklere binen yükü azalttığı için sakatlıkları engelleyen, birçok dağcının kullandığı yürüyüş sopası görevi gören bir ekipmandır. Özellikle dağcılara zorlu yamaçlarda, karlı dağlarda ve macera dolu yürüyüşlerde büyük bir fayda sağlar. Genellikle kayak ve dağcılık sporlarında kullanılır. Kayak batonları genelde sabittir. Dağcılık batonları ise, taşıma kolaylığı sağlaması ve değişik eğimlerde ayarlanabilmesi için teleskopiktir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.