Hava Durumu

Uludağ'ın yolları elden geçiriliyor

Bursa turizminin gözde duraklarından Uludağ'a çıkan yollar Osmangazi Belediyesi tarafından elden geçiriliyor. Son olarak ekipler Alacahırka Mahallesi'nde yer alan Naipdere Sokak'ta yaptığı çalışmalarla hem yolu genişlettiler hem de güzargahı zemin kaplaması yaparak yaya ve araç trafiğine daha uygun hale getirdiler.

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2017 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2017 14:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Uludağ'ın yolları elden geçiriliyor

Osmangazi Belediyesi, coğrafi yapısı sebebiyle ulaşım konusunda sıkıntıların yaşandığı Uludağ eteklerindeki mahallelere hizmetlerini sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde Mollafenari Mahallesi'nde 4 farklı noktada çeşitli çalışmalar başlatan Osmangazi Belediyesi, Alacahırka Mahallesi'nde vatandaşların hayatını kolaylaştırıyor. Alacahırka Mahallesi ile Abdal Murad mevkileri arasında bağlantıyı sağlayan Naipdere Sokak'ta çalışmalar başlatan belediye ekipleri, kış aylarında zemininde sökülmelerin meydana geldiği sokaktaki kırma granit küp taşları sökerek yerine kaymayı ve aşınmayı engelleyen bazalt yüzeyli kemer taş döşüyor. Yaklaşık 1 buçuk kilometre uzunluğundaki Naipdere Sokak'ta yol genişletme çalışmaları da yürüten ekipler, özellikle sokaktaki virajları genişleterek araç ulaşımını rahatlatıyor.

DAR NOKTALAR DA GENİŞLETİLİYOR

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, sokağı baştan sona kadar gezerek yürütülen çalışmaları inceledi. Dündar, "Naipdere Sokak, Alacahırka Mahallesi'nin en uzun sokağı. Yaklaşık 1 buçuk kilometre uzunluğunda olan bu sokağın dar ve dik yapısı nedeniyle ulaşım oldukça zor. Kış aylarında yaşanan yoğun yağışlar nedeniyle zemindeki kırma granit küp taşlarda yer yer sökülmeler meydana gelmiş. Biz de vatandaşlarımızın talebi üzerine sokağın zemininin yenilenmesi adına çalışma başlattık. Sokağın mevcut zemininde yer alan kırma granit küp taşları söküp, zemini beton kaplama ile güçlendirdikten sonra kaymayı ve aşınmayı engelleyen bazalt yüzeyli kemer taş döşüyoruz. Bu yeni döşediğimiz taşlar kaymayı engellediği için hem vatandaşlarımızın yürüyüşünü hem de araçların çıkmasını kolaylaştırıyor. Ayrıca sokaktaki dar noktalarda genişletme çalışmaları yaparken, ihtiyaç duyulan noktalara istinat duvarları örüyoruz. Bu bölgedeki vatandaşlarımızın bizlere ulaştırdığı talepleri tek tek yerine getiriyoruz" dedi.

ZEMİNİ DAHA SAĞLAM OLDU

Alacahırka Mahallesi Muhtarı Fevzi Dursun da, "Kış aylarındaki yağışlarda Naipdere Sokak'taki mevcut taşlar söküldü. Taşlar sökülünce araçlar yolu kullanamaz hale geldi. Şu an yolumuz hem genişledi, hem de zemini daha sağlam hale geldi. Başkanımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.