Hava Durumu

Uludağ Üniversitesi'nde 5 fakülteye yeni dekan

Bursa Uludağ Üniversitesi'nin 5 fakültesinin dekanlıklarında görev değişikliklerine gidildi. Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından Güzel Sanatlar, İlahiyat, Veteriner, İnegöl İşletme ve Sağlık Bilimleri fakültelerinde yeni dekanlar atandı.

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2018 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2018 14:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Uludağ Üniversitesi'nde 5 fakülteye yeni dekan

Bursa Uludağ Üniversitesi'nin İnegöl İşletme Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Ferhat Pirinççi, Güzel Sanatlar Dekanlığına Prof. Dr. Hatice Şahin, İlahiyat Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Bilal Kemikli, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Nurcan Özyazıcıoğlu, Veteriner Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Yücel Ünal atandı. YÖK tarafından yapılan atamalar Resmi Gazete'de yayımlandı. BUÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay'ın katıldığı devir teslim törenleri ile 3 fakültenin yeni dekanları görevlerine başladı.

İLK DEVİR TESLİM İNEGÖL İŞLETME FAKÜLTESİ'NDE

İlk devir teslim töreni İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferhat Pirinççi'nin katılımı ile gerçekleştirildi. Dekanlık görevini vekaleten yürüten Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, dekan olarak atanan Prof. Dr. Ferhat Pirinççi'ye görevlerini devretti. Yeni görevi için Pirinççi'yi tebrik eden Rektör Yusuf Ulcay, "Ferhat hocamızın İnegöl İşletme Fakültesi'nde güzel işlere imza atacağına inanıyorum. İnegöl çok büyük bir ilçe. Fakültemizin de bu ilçemizde önemli bir görevi var. Hocamızın görev süreci içerisinde İnegöl İşletme Fakültesi'ni şuan bulunduğu yerden çok daha iyi noktalara taşıyacağına inanıyorum. Hayırlı olsun" dedi. İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferhat Pirinççi ise kendisini bu göreve layık görenlere teşekkür ederek, üniversite yönetimiyle birlikte İnegöl'de önemli projelere imza atmak için gayret göstereceklerini aktardı.

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ'NDE ÖZYAZICIOĞLU DÖNEMİ

Sağlık Bilimleri Fakültesi'nde gerçekleştirilen törende ise Dekan Prof. Dr. Berrin Tunca, görevini yeni Dekan Prof. Dr. Nurcan Özyazıcıoğlu'na devretti. Törende tüm dekanlık personeli hazır bulundu. Prof. Dr. Tunca'ya verdiği emeklerden dolayı teşekkür eden Rektör Yusuf Ulcay, yeni dekanın mevcut çalışmaları çok daha iyi noktalara taşımak için elinden gelen gayreti göstereceğine inandığını aktardı. Görevin kendisine tevdi edilmesinden dolayı büyük bir mutluluk ve sorumluluk duyduğunu kaydeden Prof. Dr. Nurcan Özyazıcıoğlu ise önceki yönetime yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTE ANLAYIŞI İLE ÇALIŞMALARA ARALIKSIZ DEVAM

Son devir teslim töreni ise Veteriner Fakültesi'nde gerçekleştirildi. Yaklaşık 2 yıldır dekanlık yapan Prof. Dr. Ülgen Günay, görevini Prof. Dr. Yücel Ünal'a devretti. Her iki akademisyene de bundan sonraki çalışmalarında başarılar dileyen Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, yapılacak çalışmalarda üniversite yönetimi olarak tüm dekanlıkların destekleneceğini vurguladı. Dekanlıkların özellikle bilimsel proje ve araştırma konularına ağırlık vermesi gerektiğinin altını çizen Ulcay; "Biz YÖK tarafından görevlendirilen 16 araştırma üniversitesi arasında yer alıyoruz. Bilimsel proje ve araştırmalara verdiğimiz önemden dolayı bu sıralamaya dâhil edildik. Üniversite olarak en büyük önceliğimizi bu konulara veriyoruz. Yeni dekanlarımızın da bu konuda yürütülen çalışmalara maksimum düzeyde katkı sağlamalarını istiyoruz" diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, İlahiyat Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi'ndeki devir teslim törenlerinin önümüzdeki hafta tamamlanacağını ve hiç boşluk verilmeden çalışmalarını sürdüreceğini ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.