Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı'nın ürettiği dondurmalar 'Ünido' markasıyla satışa sunuldu.
Haber Giriş Tarihi: 18.06.2017 17:54
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2017 17:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı Öğretim Görevlisi Dr. Engin Yılmaz, Bilimsel Araştırma Projesi kapsamında başlattıkları "Probiyotik ve prebiyotik (simbiyotik) kullanılarak yeni nesil dondurma üretimi" projesinin son ayağını tamamladı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan üretim izni, Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan da marka tescili yaptırılan dondurma, "Ünido" adıyla satışa sunuldu.
ALT YAPI HAZIRLIKLARI TAMAMLANACAK
İlk aşamada sade ve çikolatalı ürünler dondurma severlerle buluşurken, önümüzdeki günlerde probiyotik ve prebiyotiklerin kullanıldığı 'simbiyotik' ürünler de tüketiciye sunulacak. Ünido dondurma, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda yarımşar kiloluk paketler halinde satılıyor.
Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı ve Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı Öğretim Görevlisi Dr. Mesut Ertan Güneş, Bilimsel Araştırma Alt Yapı Proje destekleri sayesinde yüksekokulun eğitim altyapısının yenilenmeye devam ettiğini, Süt ve Ürünleri Programının dondurma üretim hattının bu proje fonları ile kurulduğunu kaydetti. Güneş, meyveli yoğurt, kefir, sahlep ve yöresel peynir çeşitlerinin üretiminin gerçekleştirileceği altyapı hazırlıklarının sonbahar döneminde tamamlanacağını söyledi.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Uludağ Üniversitesi'nin dondurması çıktı
Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı'nın ürettiği dondurmalar 'Ünido' markasıyla satışa sunuldu.
Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı Öğretim Görevlisi Dr. Engin Yılmaz, Bilimsel Araştırma Projesi kapsamında başlattıkları "Probiyotik ve prebiyotik (simbiyotik) kullanılarak yeni nesil dondurma üretimi" projesinin son ayağını tamamladı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan üretim izni, Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan da marka tescili yaptırılan dondurma, "Ünido" adıyla satışa sunuldu.
ALT YAPI HAZIRLIKLARI TAMAMLANACAK
İlk aşamada sade ve çikolatalı ürünler dondurma severlerle buluşurken, önümüzdeki günlerde probiyotik ve prebiyotiklerin kullanıldığı 'simbiyotik' ürünler de tüketiciye sunulacak. Ünido dondurma, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda yarımşar kiloluk paketler halinde satılıyor.
Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı ve Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı Öğretim Görevlisi Dr. Mesut Ertan Güneş, Bilimsel Araştırma Alt Yapı Proje destekleri sayesinde yüksekokulun eğitim altyapısının yenilenmeye devam ettiğini, Süt ve Ürünleri Programının dondurma üretim hattının bu proje fonları ile kurulduğunu kaydetti. Güneş, meyveli yoğurt, kefir, sahlep ve yöresel peynir çeşitlerinin üretiminin gerçekleştirileceği altyapı hazırlıklarının sonbahar döneminde tamamlanacağını söyledi.
En Çok Okunan Haberler
Bakan Tekin'in acı günü: Programlarını yarıda kesti
DOSAB ve DOSABSİAD geleneksel iftar programında buluştu
Kestel Belediyesi’nden 2 Milyon 807 liralık sosyal destek
Bulgaristan'da korkutan deprem
Komşuda peş peşe depremler!
Bursa'da su kesintisi!
Barış Alper Yılmaz 'dalya' demeye hazırlanıyor
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
LGS başvurularında son gün