Hava Durumu

Uludağ Üniversitesi'nin dondurması çıktı

Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı'nın ürettiği dondurmalar 'Ünido' markasıyla satışa sunuldu.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2017 17:54
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2017 17:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Uludağ Üniversitesi'nin dondurması çıktı

Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı Öğretim Görevlisi Dr. Engin Yılmaz, Bilimsel Araştırma Projesi kapsamında başlattıkları "Probiyotik ve prebiyotik (simbiyotik) kullanılarak yeni nesil dondurma üretimi" projesinin son ayağını tamamladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan üretim izni, Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan da marka tescili yaptırılan dondurma, "Ünido" adıyla satışa sunuldu.

ALT YAPI HAZIRLIKLARI TAMAMLANACAK

İlk aşamada sade ve çikolatalı ürünler dondurma severlerle buluşurken, önümüzdeki günlerde probiyotik ve prebiyotiklerin kullanıldığı 'simbiyotik' ürünler de tüketiciye sunulacak. Ünido dondurma, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda yarımşar kiloluk paketler halinde satılıyor.

Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı ve Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı Öğretim Görevlisi Dr. Mesut Ertan Güneş, Bilimsel Araştırma Alt Yapı Proje destekleri sayesinde yüksekokulun eğitim altyapısının yenilenmeye devam ettiğini, Süt ve Ürünleri Programının dondurma üretim hattının bu proje fonları ile kurulduğunu kaydetti. Güneş, meyveli yoğurt, kefir, sahlep ve yöresel peynir çeşitlerinin üretiminin gerçekleştirileceği altyapı hazırlıklarının sonbahar döneminde tamamlanacağını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.